Kuvaus
Kuvaus
XXXX Raiskauskriisikeskus Tukinainen Ry:stä hakee tutkimuslupaa kyselylle seksuaaliväkivallan tunnistamisesta.
Tutkimussuunnitelman tiivistelmä
Raiskauskriisikeskus Tukinainen tuottaa kyselyn seksuaaliväkivallan tunnistamisesta hyvinvointialueille. Kyselyn kohderyhmänä ovat seksuaalirikosten uhreja työssään kohtaavat hyvinvointialueen henkilöstön jäsenet. Tarkoituksena on kartoittaa, millaisia käytäntöjä ja toimintamalleja eri organisaatioissa on seksuaaliväkivallan uhrien tunnistamiseen, kohtaamiseen ja auttamiseen liittyen. Kyselyllä kerätään tietoa muun muassa koulutuksen ja ohjeistuksen tasosta, uhrien tunnistamiseen käytettävistä menetelmistä, tarjolla olevista tukipalveluista sekä organisaatioiden välisestä yhteistyöstä.
Tutkimuslupahakemuksen käsittely
Tutkimuslupahakemus on saapunut Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kirjaamoon 6.9.2024. Hakemusta on täydennetty 16.9.2024. Tehdyn arvion mukaan tutkimussuunnitelmasta ja sen liiteasiakirjoista käy riittävästi ilmi hyvä tutkimuskäytäntö.
Tutkimuksesta hyvinvointialueelle aiheutuvat kustannukset
Vähäisiä työaikakustannuksia tutkimuksen vastuuhenkilölle kyselyn lähettämisestä henkilöstölle. Kyselyyn osallistuminen vie 20 minuuttia työaikaa ja se lähetetään noin 40 henkilöstön jäsenelle. Vastaaminen on vapaaehtoista.
Tutkijan sitoutuminen toteuttamisehtoihin
Mikäli tutkimuksen valmistuminen viivästyy, tulee siitä ilmoittaa sähköpostitse Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kirjaamoon. Tarvittaessa tulee lähettää myös tutkimusluvan jatkohakemus kirjaamoon.
Tutkijat ovat sitoutuneet siihen, etteivät käytä saamiaan tietoja tutkittavan tai hänen läheistensä vahingoksi tai halventamiseksi tai sellaisten etujen loukkaamiseksi, joiden suojaksi on säädetty salassapitovelvollisuus ja tietosuojasäännöksiä eikä luovuta kerättyjä tietoja muuhun tarkoitukseen kuin mihin tutkimuslupa on myönnetty. Tutkijat sitoutuvat myös noudattamaan tutkimuseettisiä periaatteita sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella määriteltyjä tutkimuksen toteutusehtoja.
Tutkimuksen valmistuttua tutkimusraportti tulee toimittaa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen käyttöön sähköpostitse pdf-versiona kirjaamoon, kirjaamo@vakehyva.fi. Tutkijat ilmoittavat samalla mahdollisesti syntyneen rekisteriaineiston hävittämisestä.