§ 3 Viranhaltijapäätös Hyvinvointialueen palvelu- ja käteiskassan käyttöoikeuksien myöntäminen

Lataa 

VAKEDno-2023-1709

Päätöspäivämäärä

4.1.2024

Päätöksen tekijä

Talousjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö § 81 (Aluevaltuusto 23.10.2023)

Kuvaus

Hyvinvointialueen hallintosäännön 81§:n mukaan talousjohtaja vastaa rahavarojen käytännön hoitamisesta, päättää käteiskassojen käytöstä sekä antaa niitä koskevat ohjeet. Kassoja hallinnoidaan hyvinvointialueella Ceepos-palvelukassajärjestelmällä, jota käytetään käteisen rahan ja korttimaksujen vastaanottamiseksi kassapisteissä. Palvelukassojen kirjanpitoaineisto välittyy liittymän kautta kirjanpitoon. Ceepos-palvelukassaohjelmistosta vastaa tietohallinto ja ohjelmiston pääkäyttäjyys on talouspalveluissa. 

Kassojen käyttöoikeudet hyvinvointialueen toimipisteille myönnetään erillisellä päätöksellä vain sellaisille henkilöille,​ jotka sitä perustellusti toiminnassa tarvitsevat. Mikäli kassan hoitotehtävää toimittava henkilö vaihtuu,​ tilataan uudelle henkilölle uusi käyttövaltuus ja edellisen henkilön käyttöoikeudet mitätöidään.

Kassan käyttöoikeuden haltija sitoutuu noudattamaan ja toimimaan kassan käyttöön liittyvien ohjeistuksien mukaisesti. Toimipisteen esimiehen vastuulla on seurata, että annettuja ohjeita noudatetaan. Kassanhoitajan on täsmäytettävä toimipisteen kassa päivittäin. Mikäli kassanhoitaja havaitsee päivittäisessä kassan täsmäytyksessään kassavirheen, on se kirjattava välittömästi selvittelytilille esimiehen hyväksymänä ja selvitettävä viipymättä. Käteiskassavarat tarkastetaan erillisen ohjeistuksen mukaisesti säännöllisesti ja tarkastuksesta laaditaan kirjallinen tarkastuspöytäkirja.   

Dung Nguyen tarvitsee Ceepos-kassajärjestelmän käyttöoikeuksia tehtävässään Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen valmennustalo Reelin toimipisteessä.

Päätös

Päätän myöntää Ceepos-kassajärjestelmän käyttöoikeudet esityksen mukaiselle henkilölle.

Allekirjoitus

Talousjohtaja Hanna Heinikainen

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue