§ 1 Suun terveydenhuollon hammaslaboratoriopalvelujen hankinnan sopimuksen jatko

Lataa 

VAKEDno-2024-190

Päätöspäivämäärä

12.1.2024

Päätöksen tekijä

Suun terveydenhuollon palvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 47 § mukaan palvelualuejohtaja päättää alle 1 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista.

Kuvaus

Keravan kaupungilla on ollut sopimus Hammaslaboratorio Salonen & Kumpulainen Oy:n kanssa  seuraavista hammaslaboratoriotöistä: Oikomishoidon hammastekniset laboratoriotyöt, proteettiset laboratoriotyöt, purentakiskojen ja uniapneakiskojen laboratoriotyöt ja erikoishammasteknikon palvelut. Sopimus on siirtynyt sellaisenaan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle 1.1.2023 lähtien, ja on päättynyt 31.12.2023.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on synkronoimassa Vantaalta ja Keravalta siirtyneitä hankintasopimuksia ja uusi hammaslaboratoriopalvelujen kilpailutus on näillä näkymin tulossa  vuonna 2025.

Vantaa ja Keravan hyvinvointialue jatkaa sopimusta Hammaslaboratio Salonen & Kumpulainen Oy:n kanssa entisin ehdoin, hintoihin sovitulla 5%:n korotuksella ajalle 1.1.2024-31.12.2025. Tilaaja ei sitoudu tiettyihin tilaus- tai hankintamääriin. 

Hankintaan ei sovelleta hankintalakia, (1397/2016) sillä kysymyksessä on liitteen E mukaisen sosiaali- ja terveyspalveluiden kynnysarvon alittava hankinta.

Hankinnan ennakoitu arvo on n. 180 000€ (alv 0%).

 

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annetun lain 16 §:n mukainen perustelu

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen strategiassa ja siihen sisältyvässä palvelustrategiassa asetetaan muun ohella palvelujen järjestämistä linjaavat tavoitteet ja palveluiden verkoston periaatteet. Hankinnan kohteena olevien palveluiden hankkiminen yksityiseltä palveluntuottajalta on tarpeen palveluiden tarkoituksenmukaiseksi järjestämiseksi ja asiakkaiden palvelutarpeisiin vastaavien palveluiden riittävän saatavuuden takaamiseksi hyvinvointialueella.

Hankintayksikkö on huomioinut hankintaa määritellessään järjestämislain (612/2021) vaatimukset palveluiden järjestämisvastuusta ja asiakkaiden palveluiden yhdenvertaisesta toteutumisesta. Hankinta täyttää järjestämislain 12 §:ssä asetetut edellytykset palvelujen hankkimiseksi yksityisiltä palveluntuottajilta. Hankintayksikkö tulee varmistamaan palveluntuottajan kanssa tehtävällä sopimuksella järjestämislain 15 §:ssä asetetut vaatimukset. Hankintayksikkö varmistaa kyseisellä sopimuksella myös, että Palveluntuottajan mahdolliset alihankkijat täyttävät järjestämislaissa 14 §:ssä säädetyt yksityistä Palveluntuottajaa koskevat vaatimukset

Sopimuskaudella tilaaja seuraa sopimuksenmukaista palvelun tuottamista ja sopimusvelvoitteiden täyttämistä. Hankintayksikkö on varautunut sopimusehdoilla palveluiden jatkuvuuden hallintaan sekä potentiaalisimpiin häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin.

 

Sovelletut oikeusohjeet

Hallintolaki (434/2003)

Laki sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä (612/2021)

Laki tilaajan selvitysvelvollisuudesta ja vastuusta ulkopuolista työvoimaa käytettäessä (1233/2006)

 

Päätös

Päätän jatkaa sopimusta hammaslaboratoriopalveluista Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sekä Hammaslaboratoriopalvelu Salonen & Kumpulainen Oy:n kanssa ajalle 1.1.2024-31.12.2025.

Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto-oikeuttaan.

Allekirjoitus

Helena Salusjärvi-Juopperi, Suun terveydenhuollon palvelualuejohtaja

Organisaatiotieto

Hankinta