§ 1 Vuokrapuheterapeutin työn hankinta keväälle 2024

Lataa 

VAKEDno-2024-388

Päätöspäivämäärä

24.1.2024

Päätöksen tekijä

Lapsiperheiden kuntoutus- ja lääkäripalveluiden tehtäväaluepäällikkö

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hallintosääntö 46 § (toimivalta hankinnoissa, sopimuksissa ja sitoumuksissa)

Kuvaus

Hankinnan kohde

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on pyytänyt tarjouksia koskien vuokrapuheterapeutin työpanosta ajanjaksolle 12.2 – 31.5.2024. Ajanjaksoa voidaan muuttaa tarvittaessa.

Ajanjakso pitää sisällään kaksi (2) 3,5 tunnin puolikasta päivää / viikko. Viikkoja on yhteensä 16 – eli 16 kokonaista työpäivää ajanjaksolla 12.2 – 31.5.2024. Vuokratyötä on mahdollista toteuttaa myös kahden puheterapeutin voimin niin, että molemmat tekevät puoli päivää viikossa. Työ voi jakautua kahdelle eri päivälle joko aamu- tai iltapäiviin.

Tarjouksia saatiin 12.1.2024 mennessä kahdelta tarjoajalta Äänneloikka Oy:ltä sekä Sanapolku Oy:ltä. Kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen antoi Sanapolku Oy.

Hankinnan arvo on noin 12 000€ (alv 0%). Vantaan ja Keravan hyvinvointialue ei sitoudu mihinkään tilausmääriin, vaan tilaa palvelua tarpeidensa mukaisesti.

Hankintaan ei sovelleta hankintalakia, (1397/2016) sillä kysymyksessä on liitteen E mukaisen sosiaali- ja terveyspalveluiden kynnysarvon alittava hankinta.

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annetun lain 16 §:n mukainen perustelu

 

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen strategiassa ja siihen sisältyvässä palvelustrategiassa asetetaan muun ohella palvelujen järjestämistä linjaavat tavoitteet ja palveluiden verkoston periaatteet. Hankinnan kohteena olevien palveluiden hankkiminen yksityiseltä palveluntuottajalta on tarpeen palveluiden tarkoituksenmukaiseksi järjestämiseksi ja asiakkaiden palvelutarpeisiin vastaavien palveluiden riittävän saatavuuden takaamiseksi hyvinvointialueella.

Hankintayksikkö on huomioinut hankintaa määritellessään järjestämislain (612/2021) vaatimukset palveluiden järjestämisvastuusta ja asiakkaiden palveluiden yhdenvertaisesta toteutumisesta. Hankinta täyttää järjestämislain 12 §:ssä asetetut edellytykset palvelujen hankkimiseksi yksityisiltä palveluntuottajilta. Hankintayksikkö tulee varmistamaan palveluntuottajan kanssa tehtävällä sopimuksella järjestämislain 15 §:ssä asetetut vaatimukset. Hankintayksikkö varmistaa kyseisellä sopimuksella myös, että Palveluntuottajan mahdolliset alihankkijat täyttävät järjestämislaissa 14 §:ssä säädetyt yksityistä Palveluntuottajaa koskevat vaatimukset.

Sopimuskaudella tilaaja seuraa sopimuksenmukaista palvelun tuottamista ja sopimusvelvoitteiden täyttämistä. Hankintayksikkö on varautunut sopimusehdoilla palveluiden jatkuvuuden hallintaan sekä potentiaalisimpiin häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin.

Päätös

Päätän, että Vantaan ja Keravan hyvinvointialue hankkii vuokrapuheterapeutin työtä Sanapolku Oy:ltä ajalla 12.2 – 31.5.2024.

Allekirjoitus

Hanna Lehtinen, tehtäväaluepäällikkö

Organisaatiotieto

Perheitä tukevat palvelut