§ 7 Sijoitukset 2024

Lataa 

VAKEDno-2024-94

Päätöspäivämäärä

5.2.2024

Päätöksen tekijä

Talousjohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön (hyväksytty 23.10.2023) § 81 mukaan talousjohtajan toimivaltaan kuuluu päättää hyvinvointialueen kassavarojen tallettamisesta tai sijoittamisesta hyvinvointialueen kokonaisedun mukaisesti noudattaen aluehallituksen yleisohjeita.

Kuvaus

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluevaltuusto on kokouksessaan 27.09.2022 § 83 hyväksynyt rahoitus- ja sijoitustoiminnan perusteet. Näiden perusteella hyvinvointialue voi sijoittaa ylimääräistä likviditeettiään seuraavasti:

Mikäli korkotilanteen kannalta on tarkoituksenmukaista ja velkakirjojen ehtojen mukaisesti mahdollista, voidaan mahdollisia ylijäämäkassavarantoja pyrkiä sijoittamaan lyhytaikaisesti tai vähentämään varoilla pitkäaikaista vierasta pääomaa. Kassaylijäämää ovat rahoitusarvopaperit ja pankkisaamiset, jotka eivät määrittelyhetkellä ole sidottu maksuliikenteen ylläpitoon. Sijoitettaessa kassaylijäämiä tulee noudattaa yleistä varovaisuutta, vastuullisuuden ja maksuvalmiuden turvaamisen kannalta olennaisia periaatteita, sijoittamalla kassaylijäämävaroja vain lyhytaikaisiin sijoitusinstrumentteihin, joiden hinta- ja luottoriskit on kokonaisuutta tarkastellen arvioitu vähäisiksi.

Sijoitusinstrumenttien valinnassa suositaan suoria ja kustannustehokkaita sijoitusratkaisuja ja sijoitukset tehdään pääsääntöisesti seuraavina euromääräisinä korkosijoituksina. Käteisvarat ja niihin rinnastettavat korkosijoitukset:

  • · Pankkitilit ja -talletukset
  • · Rahamarkkinainstrumentit; sijoitus-, yritys-, kunta- ja nk. hyvinvointialuetodistukset (sijoitusaika alle 12 kuukautta)
  •  · Joukkovelkakirjalainat (sijoitusaika yli 12 kuukautta)

Päätös

Päätän tallettaa 30 milj. euroa Nordean talletustilille 05.02.2024 - 19.02.2024 väliseksi ajaksi korolla 3,80 %.

Allekirjoitus

Hanna Heinikainen Talousjohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue