§ 1 Tehtäväaluepäällikön viran täyttäminen 1.2.2024 alkaen vammaispalveluiden palvelujen järjestäminen ja hankinta -tehtäväalueella

Lataa 

VAKEDno-2023-1377

Päätöspäivämäärä

17.1.2024

Päätöksen tekijä

Vammaispalvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Hakemusten, työkokemuksen ja haastattelujen perusteella tehdyn kokonaisarvion perusteella tehtävää hakeneista henkilöistä Maija Väänänen täyttää parhaiten ne ominaisuudet, joita viran menestyksellinen hoitaminen edellyttää. Valintapäätöksessä painaa erityisesti valittavan henkilön tehtävään soveltuva kokemus ja näkemys julkishallinnollisen organisaation hankinta- ja ostoprosesseista sekä vammaispalveluiden laaja-alainen tuntemus.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen voimassa olevan hallintosäännön § 57 mukaan toimialajohtaja, palvelualuejohtaja ja tehtäväalueenpäällikkö ja toimintayksikön esihenkilö valitsee alaisensa muun henkilöstön. Palvelussuhteeseen ottamisessa on huomioitava kulloinkin voimassa olevat mahdolliset täyttölupamääräykset.

Kuvaus

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aikuissosiaalityön ja vammaispalveluiden toimialan vammaisten palvelut -palvelualueella on ollut palvelujen järjestäminen ja hankinta –tehtäväalueella tehtäväaluepäällikön vakituinen virka haettavana 4.-​29.12.2023 välisenä aikana.

Järjestämisen ja ostopalveluiden tehtäväaluepäällikkö vastaa tehtäväalueen toiminnasta ja taloudesta sekä johtaa ja kehittää toimintaa hyvinvointistrategian mukaisesti palvelualuejohtajan alaisuudessa. Tehtäväaluepäällikön vastuulla on lähijohtaa esihenkilöitä valmentavalla otteella. Tehtäväaluepäällikkö toimii palvelualueen johtoryhmässä kehittäen palvelualueen ja sitä kautta koko hyvinvointialueen toimialan toimintaa.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto tai soveltuva korkeakoulututkinto yhdistettynä kokemukseen vastaavan tasoisesta tehtävästä. Tämän lisäksi edellytyksenä on useamman vuoden päällikkö- ja lähijohtamiskokemus, vammaispalveluiden hyvä tuntemus sekä kokemus kilpailutuksista ja hankinnoista.

Määräaikaan mennessä tehtävää haki 19 henkilöä,​ joista 13 täytti viralle asetetut kelpoisuusvaatimukset. Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin viisi hakijaa 3.-11.1.2024 välisenä aikana.

 

Päätös

Päätän 

  1. ottaa Maija Väänäsen vammaispalveluiden palvelujen järjestämisen ja hankinnat tehtäväaluepäällikön virkaan vakinaisesti 1.2.2024 alkaen, koska hän omaa koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä hakemuksen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvion perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen, ja 
  2. että viran tehtäväkohtainen palkka on 5000 €/kk.

Allekirjoitus

Terhi Tehola, vammaispalvelujen palvelualuejohtaja 

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue