§ 8 Tapaturmavakuutuksen laajennus

Lataa 

VAKEDno-2024-468

Päätöspäivämäärä

6.2.2024

Päätöksen tekijä

Talousjohtaja

Päätöksen peruste

Aluehallituksen 12.12.2023 hyväksymän hallintosäännön § 82 mukaan talousjohtajan toimivaltaan kuuluu  päättää vakuutusturvan ylläpitämiseen liitettävistä palveluista, muutoksista ja vakuutusten irtisanomisesta.

Kuvaus

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue auttaa lapsia ja nuoria vapaaehtoisvoimin tukihenkilö- ja tukiperhetoiminnan kautta.

Tukihenkilöt ovat koulutettuja vapaaehtoisia, jotka tapaavat tuettavaa lasta tai nuorta keskimäärin kaksi kertaa kuukaudessa mukavan ja rennon olemisen tai tekemisen merkeissä. Tukihenkilöltä ei vaadita erityistaitoja, vaan tavallinen yhdessäolo riittää. Toiminnan keskeisenä tavoitteena on ennaltaehkäistä ja vähentää korjaavien palvelujen tarvetta sekä turvata ja tukea lasten ja nuorten terveyttä ja kehitystä. Tukihenkilösuhteessa lapsi on kannustavassa, positiivisessa vuorovaikutuksessa turvallisten ja positiivisia roolimalleja antavien aikuisten kanssa.

Tukihenkilöt eivät saa palkkaa toimiessaan tukihenkilönä. Ainoastaan palkkion, joko 48 €/kk tai 65 €/kk (erityisen tuen päätös). He eivät ole työsuhteessa hyvinvointialueella.

Heidät (noin 35 henkilöä) voidaan ottaa hyvinvointialueen vapaaehtoiseen tapaturmavakuutuksen piiriin. Vakuutus on voimassa ainoastaan tukihenkilönä toimiessaan sekä niihin liittyvien välittömien matkojen aikana. Heidän vakuuttamisensa ei muuta vuoden 2024 vapaaehtoisen tapaturmavakuutuksen vakuutusmaksua. Seuraavien vuosien vakuutusmaksu on arvioilta muutamia kymmeniä euroja.

Päätös

Päätän laajentaa vapaaehtoista tapaturmavakuutusta (sopimusnumero 353-4930661-A) koskemaan myös perheiden tukitoiminnassa toimivia tukihenkilöitä.

Allekirjoitus

Hanna Heinikainen Talousjohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue