§ 20 Päätös TerveyskyläPRO-palveluiden hankkimisesta HUS-yhtymältä

Lataa 

VAKEDno-2024-943

Päätöspäivämäärä

26.2.2024

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Päätöksen peruste

Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) 16 §

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosääntö 46 §

Kuvaus

Terveyskylä.fi-palvelukokonaisuus on sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntijoiden yhdessä palvelun käyttäjien kanssa kehittämä julkinen verkkopalvelukokonaisuus, joka koostuu kolmesta ydintuotteesta: Terveyskylän kaikille avoimet Terveyskylän Talot-palvelu sekä Omapolku- ja TerveyskyläPRO-palvelu sekä edellä mainittuihin palveluihin liitetyistä erillissovelluksista. Terveyskylän verkosto, viestintämateriaalit sekä valmennukset ja ohjeet tukevat käyttöönottoja.

Terveyskylän palvelut

  • sopivat erityisen hyvin elämänlaadun, oireiden ja elintapojen seuraamiseen, pitkäaikaisen sairauden kanssa elämiseen sekä elämänhallinnan tukemiseen.
  • täydentävät perinteistä terveydenhoitoa ja sosiaalityötä.
  • tukevat ihmisten mahdollisuuksia oman hyvinvointinsa ylläpitämiseen
  • tuovat potilaan, asukkaan ja ammattilaisen yhteisen tiedon ja ohjauksen äärelle.
  • ovat aina avoinna, ja palveluihin pääsee mistä tahansa, kunhan käytössä on verkkoyhteys ja tietokone, tabletti tai älypuhelin

Terveyskylässä on kolme osiota:

  1. Kaikille avoin sivusto - Terveyskylän talot
  2. Digitaalinen palvelukanava Omapolku
  3. Ammattilaisten palveluportaali TerveyskyläPRO

HUS-​yhtymä on tarjouksen 21.2.2024 mukaisesti tarjonnut TerveyskyläPRO-palveluita käyttöönoton osalta hintaan 12 800 € (alv 0 %), sisältäen käyttöönottoprojektissa teknisen asiantuntijan työn ja tilaajaorganisaation federaation teknisen toteutuksen. Jatkuvien palveluiden kustannus on 5 180 € / kk (alv 0 %). Kustannukset 48 kuukauden osalta ovat yhteensä 261 440 € (alv 0 %).

Hankintalain 16 §:n mukaan lakia ei sovelleta ei sovelleta hankintayksiköiden väliseen hankintaan, jolla hankintayksiköt toteuttavat yhteistyössä ja yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi niiden vastuulla olevat yleisen edun mukaiset julkiset palvelut. 

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön mukaan palvelualuejohtaja päättää alle 1 miljoonan euron hankinnoista,​ sopimuksista ja sitoumuksista. Sosiaali-​ ja terveyspalveluiden palveluhankinnoissa palvelualuejohtaja päättää kuitenkin alle 10 miljoonan euron hankinnoista,​ sopimuksista ja sitoumuksista. Toimialajohtaja ja hyvinvointialuejohtaja päättävät tämän ylittävistä hankinnoista.

 

Oheismateriaali: HUS-​yhtymän tarjous 21.2.2024

Päätös

Päätän

1.            hankkia HUS-​yhtymältä 21.2.2024 tarjouksen mukaisesti TerveyskyläPRO-palvelut käyttöönoton osalta hintaan 12 800 € (alv 0 %)​ ja

2.            jatkuvat palvelut hintaan 5 180 €/kk (alv 0 %), kustannukset yhteensä 48 kk osalta 261 440 € (alv 0 %); sekä todeta, että

3.            sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella; sekä todeta, että

4.            käyttöönoton kustannukset maksetaan menokohdalta 512500130/ hyvät palvelut inv.4 RRP ja jatkuvat menokohdalta 522020010 Erittelemätön toiminta, Terveydenhuollon palvelut.

Allekirjoitus

tietohallintojohtaja Timo Pitkänen

Organisaatiotieto

Tietohallinto