§ 15 Aiheettomasti maksetun palkan takaisinperintä

Lataa 

VAKEDno-2024-82

Päätöspäivämäärä

1.2.2024

Päätöksen tekijä

Henkilöstöjohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 67 §:n mukaan aiheettomasti maksetun palkan tai muun virkasuhteesta johtuvan taloudellisen etuuden takaisinperinnästä ja mahdollisesta kohtuullistamisesta päättää henkilöstöjohtaja.

Kuvaus

Kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain 56 §:n mukaan aiheettomasti maksettu palkka tai muu palvelussuhteesta johtuvan taloudellisen etuuden määrä saadaan periä takaisin. Takaisinperintä voidaan suorittaa myös siten, että perittävä määrä vähennetään seuraavan tai seuraavien palkanmaksujen yhteydessä viranhaltijan palkasta, jos tämä on edelleen saman työnantajan palveluksessa. Takaisinperintää koskevassa päätöksessä on mainittava takaisin perittävä määrä ja takaisinperinnän peruste.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on maksanut liitteessä kuvatulle henkilölle 6.11-24.12.2023 väliseltä ajalta aiheettomasti nettopalkkaa yhteensä 1160,79 euroa. Aiheeton palkanmaksu johtui siitä, että tiedot ilmoitettin myöhässä 2/3 sairausloman ajalta.

Liitteessä kuvatulle henkilölle on 13.12.2023 lähetetty kuulemiskirje, jossa on kerrottu aiheettomasti maksetusta palkasta, sen perusteista ja takaisinperinnän toteuttamisesta. Kuulemiskirjeen saatuaan viranhaltijalla ei ole ollut huomautettavaa asiassa.

Päätös

 

Päätän,​ että liitteessä kuvatulta henkilöltä peritään takaisin aiheettomasti maksettua palkkaa 1160,79 euroa. Perintä toteutetaan laskulla yhdessä erässä ja se suoritetaan nettoperintänä,​ mikäli perintä saadaan suoritettua loppuun ennen verovuoden 2023 verotuksen vahvistamista.

Allekirjoitus

Anne Sivula, henkilöstöjohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue