§ 9 Tutkimuslupa: Yhteistyön sujuvuus lastensuojelun sijaishuollon ja maahanmuuttajataustaisten asiakkaiden välillä

Lataa 

VAKEDno-2023-4939

Päätöspäivämäärä

16.2.2024

Päätöksen tekijä

Perheiden erityispalvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 33 §:n mukaan palvelualuejohtajan toimivaltaan kuuluu päättää palvelualuetta koskevista tutkimusluvista.

Kuvaus

Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijat ***** hakevat tutkimuslupaa amk-opinnäytetyöhön liittyvään tutkimukseen Yhteistyön sujuvuus lastensuojelun sijaishuollon ja maahanmuuttajataustaisten asiakkaiden välillä.

Tutkimussuunnitelman tiivistelmä

Opinnäytetyön tavoitteena on tutkia yhteistyön sujuvuutta lastensuojelun sijaishuollon ja maahanmuuttaja-asiakkaiden välillä, haasteita ja voimavaroja asiakaskohtaamisissa. Aineistonkeruu toteutetaan hyvinvointialueen lastensuojelun sijaishuollon tehtäväalueen henkilöstölle suunnatulla, anonyymilla webropol-kyselyllä. Tutkimusaineiston keruuaika on 2–4/2024 ja tutkimuksen arvioitu valmistumisaika on 6/2024.

Tutkimuslupahakemuksen käsittely

Tutkimuslupahakemus on saapunut Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kirjaamoon 21.12.2023. Hakemukseen on saatu täydentäviä tietoja 20.1.2024, 31.1.2024, 5.2.2024 ja 6.2.2024. Tehdyn arvion mukaan tutkimussuunnitelmasta ja sen liiteasiakirjoista käy riittävästi ilmi hyvä tutkimuskäytäntö.

Tutkimuksesta hyvinvointialueelle syntyvät kustannukset

Webropol-kysely on tarkoitus toteuttaa noin viiden sijaishuollon yksikön henkilöstölle. Kyselyyn vastaaminen vie työaikaa noin 5–10 minuuttia per henkilö. Lisäksi vähäisiä työaikakustannuksia kyselyn ja tutkimustiedotteen välittämisestä tutkittaville.

Tutkijan sitoutuminen toteuttamisehtoihin

Mikäli tutkimuksen valmistuminen viivästyy,​ tulee siitä ilmoittaa sähköpostitse Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kirjaamoon. Tarvittaessa tulee lähettää myös tutkimusluvan jatkohakemus kirjaamoon.

Tutkija on sitoutunut siihen,​ ettei käytä saamiaan tietoja tutkittavan tai hänen läheistensä vahingoksi tai halventamiseksi tai sellaisten etujen loukkaamiseksi,​ joiden suojaksi on säädetty salassapitovelvollisuus ja tietosuojasäännöksiä eikä luovuta kerättyjä tietoja muuhun tarkoitukseen kuin mihin tutkimuslupa on myönnetty. Tutkija sitoutuu myös noudattamaan tutkimuseettisiä periaatteita sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella määriteltyjä tutkimuksen toteutusehtoja.

Tutkimuksen valmistuttua tutkimusraportti tulee toimittaa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen käyttöön sähköpostitse pdf-​versiona kirjaamoon,​ kirjaamo@vakehyva.fi. Tutkija ilmoittaa samalla mahdollisesti syntyneen rekisteriaineiston hävittämisestä.

Tutkimuksen puoltaja

Tutkimuksen toteuttamista hyvinvointialueella puoltaa *****

Yhteyshenkilö hyvinvointialueella

Tutkimuksen yhteyshenkilö hyvinvointialueella on *****

Valmistelija

*****

Päätös

Päätän myöntää tutkimusluvan tutkimukselle: Yhteistyön sujuvuus lastensuojelun sijaishuollon ja maahanmuuttajataustaisten asiakkaiden välillä

Allekirjoitus

Perheiden erityispalvelujen palvelualuejohtaja Saana Pukkio

Organisaatiotieto

Lasten, nuorten ja perheiden palvelut