§ 3 Suun terveydenhuollon palvelualue / pohjoisen tehtäväalueen johtavan ylihammaslääkärin viran täyttäminen 12.3.2024 lukien, ID 1835

Lataa 

VAKEDno-2024-895

Päätöspäivämäärä

21.2.2024

Päätöksen tekijä

Suun terveydenhuollon palvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen voimassa olevan hallintosäännön 8. luvun § 57 mukaan toimialajohtaja, palvelualuejohtaja, tehtäväalueen päällikkö ja toimintayksikön esihenkilö valitsee alaisensa muun henkilöstön. Palvelussuhteeseen ottamisessa on huomioitava kulloinkin voimassa olevat mahdolliset täyttölupamääräykset.

Palvelussuhteeseen ottamisesta päättävä viranomainen noudattaa palkkauksessa hyvinvointialueen palkkausjärjestelmiä.

Palvelussuhteeseen ottamisesta päättävä viranomainen päättää myös valittavan koeajan määräämisestä tai siitä sopimisesta.

Kuvaus

Suun terveydenhuollon palveluiden palvelualueella on ollut johtavan ylihammaslääkärin virka haettavana 21.9.-5.10.2023, 10.-29.1.2024 ja 31.1.-14.2.2024 välisinä aikoina. Hakuilmoitus julkaistiin Laura-rekrytointijärjestelmässä.

Johtava ylihammaslääkäri vastaa tehtäväalueensa toiminnasta, taloudesta ja henkilöstöstä, toiminnan ohjauksesta ja arvioinnista sekä kehittämisestä. Johtavan ylihammaslääkärin vastuulla on lähijohtaa ja kehittää tehtäväaluettaan osana palvelualueen johtoryhmää koko palvelualueen ja sitä kautta hyvinvointialueen toimialan toimintaa kokonaisvaltaisesti ja strategian mukaisesti koko alueen etu huomioiden.

Johtavaksi ylihammaslääkäriksi valittavan kelpoisuusvaatimuksena on Suomessa laillistettu hammaslääkäri sekä erikoishammaslääkärin oikeudet. Lisäksi valittavalta henkilöltä edellytetään kokemusta esihenkilö- ja kehittämistehtävistä.

Hakuilmoituksessa todettiin muuna valintaa tukevana kriteerinä kokemus Lean-menetelmän käytöstä

Määräaikoihin 5.10.2023 klo 16.00, 29.1.2024 klo 16.00 ja 14.2.2024 klo 16.00 mennessä virkaa haki 5 hakijaa. Haastatteluryhmä, johon kuuluivat toimialajohtaja, palvelualuejohtaja sekä HR-asiantuntija, päätti kutsua 3 hakijaa haastatteluun. Haastattelut järjestettiin 6.2.-20.2.2024 välisenä aikana sekä Teams-yhteyksin että osoitteessa Neilikkatie 17, Vantaa.

Haastatteluun kutsuttuun molemmat kaksi pätevää hakijaa sekä yksi hakija, joka on pätevöitymässä erikoishammaslääkäriksi. Hakijoiden sopivuutta ja työkokemusta vertailtiin johtamis- ja kehittämistehtävissä sekä Lean-menetelmän käytössä. Haastatteluryhmä katsoo, että terveydenhuollon erikoishammaslääkäri ********************(jäljempänä valittu) omaa koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä hakemuksen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen. Valittu on siten haastatteluryhmän suorittaman kokonaisharkinnan perusteella ansioitunein viranhakijoista.

Valinta perustuu hakijoiden kelpoisuuden arviointiin, ansiovertailuun ja hakijoiden haastatteluihin. Arvioinnissa on otettu huomioon laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta ja yhdenvertaisuuslain säännökset ja kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain 12 §:n syrjintäkielto. Edellä esitetyn ohella viran täyttöä ohjaavat perustuslain 125 §:n yleiset virkanimitysperusteet. Virkanimitysperusteita ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Yleisen käytännön mukaan taidolla tarkoitetaan koulutuksen ja työkokemuksen avulla hankittuja tietoja, kyky viittaa henkilön tuloksellisen työskentelyn edellyttämiin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin, kuten luontaiseen lahjakkuuteen, järjestelykykyyn, aloitteellisuuteen ja muihin vastaaviin tehtävien hoitamisen kannalta tarpeellisiin kykyihin ja koeteltu kansalaiskunto tarkoittaa yleisessä kansalaistoiminnassa saatuja viran hoidon kannalta merkityksellisiä ansioita sekä nuhteetonta käytöstä

Viran täytössä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Virka on vakinainen ja täytetään 12.3.2024 alkaen. Palvelussuhteen ehdot ja tehtäväkohtainen palkka määräytyvät Lääkärisopimuksen mukaisesti.

Päätös

Päätän

  1. ottaa terveydenhuollon erikoishammaslääkäri ********************* pohjoisen tehtäväalueen johtavan ylihammaslääkärin virkaan vakinaisesti 12.3.2024 alkaen, koska hän omaa koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä hakemuksen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen
  2. että virkaa täytettäessä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa 
  3. että viran tehtäväkohtainen määräytyy lääkärisopimuksen hinnoittelutunnuksen L2TH003C mukaisesti

Allekirjoitus

Helena Salusjärvi-Juopperi, suun terveydenhuollon palvelualuejohtaja 

Organisaatiotieto

Suun terveydenhuollon palvelut