§ 2 Vanhusten tehostetun palveluasumisen hankinta, suorahankintasopimukset

Lataa 

VAKEDno-2024-250

Päätöspäivämäärä

19.2.2024

Päätöksen tekijä

Kotona asumisen palvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 47 §:n mukaan sosiaali- ja terveyspalveluiden palveluhankinnoissa palvelualuejohtaja päättää alle 10 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla Aila Halosen toimivaltaan.

Kuvaus

Asian valmistelija: Johanna Pihlaja

Hankinnan kohteena on vanhusten tehostetun palveluasumisen hankinta Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle alkaen 5.2.2024.

Hankintalain 110 §:n mukaan hankintayksikkö voi tehdä suorahankinnan yksittäisissä tapauksissa tämän luvun mukaisissa sosiaali- ja terveyspalveluhankinnoissa, jos tarjouskilpailun järjestäminen tai palvelun tarjoajan vaihtaminen olisi ilmeisen kohtuutonta tai erityisen epätarkoituksenmukaista asiakkaan kannalta merkittävän hoito- tai asiakassuhteen turvaamiseksi. Peruste suorahankinnalle on se, että Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen puitesopimusyksiköissä ei ole ollut vapaita paikkoja ja asiakkaat ovat odottaneet yli lakisääteisen määräajan.

Hankintayksikkö on pyytänyt tarjousta Tuusulan ASR-palvelu Oy:stä (Pähkinälehdon hoivakoti) viidelle (5) asiakkaalle. Palvelun tarkemmat ehdot on määritelty sopimuksessa ja palvelunkuvauksessa. Päätöksen liitteenä (liite 1) olevassa asiakirjassa on määritelty hankinnan kohteena olevat asiakkaat. Liite on salainen.

Palvelun hinta on: 187,07 € / vrk

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annetun lain 16 §:n mukainen perustelu

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen strategiassa ja siihen sisältyvässä palvelustrategiassa asetetaan muun ohella palvelujen järjestämistä linjaavat tavoitteet ja palveluiden verkoston periaatteet. Hankinnan kohteena olevien palveluiden hankkiminen yksityiseltä palveluntuottajalta on tarpeen palveluiden tarkoituksenmukaiseksi järjestämiseksi ja asiakkaiden palvelutarpeisiin vastaavien palveluiden riittävän saatavuuden takaamiseksi hyvinvointialueella.

Hankintayksikkö on huomioinut hankintaa määritellessään järjestämislain (612/2021) vaatimukset palveluiden järjestämisvastuusta ja asiakkaiden palveluiden yhdenvertaisesta toteutumisesta. Hankinta täyttää järjestämislain 12 §:ssä asetetut edellytykset palvelujen hankkimiseksi yksityisiltä palveluntuottajilta. Hankintayksikkö tulee varmistamaan palveluntuottajan kanssa tehtävällä sopimuksella järjestämislain 15 §:ssä asetetut vaatimukset. Hankintayksikkö varmistaa kyseisellä sopimuksella myös, että Palveluntuottajan mahdolliset alihankkijat täyttävät järjestämislaissa 14 §:ssä säädetyt yksityistä Palveluntuottajaa koskevat vaatimukset.

Sopimuskaudella tilaaja seuraa sopimuksenmukaista palvelun tuottamista ja sopimusvelvoitteiden täyttämistä. Hankintayksikkö on varautunut sopimusehdoilla palveluiden jatkuvuuden hallintaan sekä potentiaalisimpiin häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin.

Tarjoaja on vakuuttanut täyttävänsä asetetut soveltuvuusvaatimukset. Hankintayksikkö tarkastaa vaatimusten täyttymisen valituilta toimittajilta ennen hankintasopimuksen allekirjoittamista.

Päätös

Päätän hankkia vanhusten tehostettua palveluasumista Tuusulan ASR-palvelu Oy:stä useamman asiakkaan kohdalla, erillisen liitteen mukaisesti. Päätöksen liiteasiakirja on salainen. Hankinnan arvioitu kokonaisarvo on noin 1 500 000 euroa. (alv. 0 %)

Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto-oikeuttaan. Sitova sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella.

Hankintasopimus

Hankintasopimus syntyy vasta kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella.

Allekirjoitus

Aila Halonen, Palvelualuejohtaja 

Organisaatiotieto

Hankinta