§ 1 Apuvälineyksikön lähijohtajan viran täyttäminen

Lataa 

VAKEDno-2024-859

Päätöspäivämäärä

21.2.2024

Päätöksen tekijä

Tehtäväaluepäällikkö Terveysasemapalvelut 4

Päätöksen peruste

Valinta perustuu hakijoiden kelpoisuuden arviointiin, ansiovertailuun ja hakijoiden haastatteluihin. Arvioinnissa on otettu huomioon laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta ja yhdenvertaisuuslain säännökset ja kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain 12 §:n syrjintäkielto. Edellä esitetyn ohella viran täyttöä ohjaavat perustuslain 125 §:n yleiset virkanimitysperusteet. Virkanimitysperusteita ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Yleisen käytännön mukaan taidolla tarkoitetaan koulutuksen ja työkokemuksen avulla hankittuja tietoja, kyky viittaa henkilön tuloksellisen työskentelyn edellyttämiin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin, kuten luontaiseen lahjakkuuteen, järjestelykykyyn, aloitteellisuuteen ja muihin vastaaviin tehtävien hoitamisen kannalta tarpeellisiin kykyihin ja koeteltu kansalaiskunto tarkoittaa yleisessä kansalaistoiminnassa saatuja viran hoidon kannalta merkityksellisiä ansioita sekä nuhteetonta käytöstä 

Haastatteluryhmä katsoo, että fysioterapeutti ******** (jäljempänä valittu) on koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä hakemuksen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen. Valitulla on riittävä johtamistaito, sekä vahva osaaminen terveyspalveluiden ja kuntoutuksen toimintaympäristöstä. Valittu on ollut motivoitunein ja tuonut esiin konkreettisia kehitysehdotuksia yksikön toimintaan liittyen. Valitulla on hyvät vuorovaikutustaidot ja paineensietokyky, sekä osaamista apuvälinepalveluihin liittyen. Valittu on siten haastatteluryhmän suorittaman kokonaisharkinnan perusteella ansioitunein viranhakijoista.  

Valinta on ehdollinen siihen asti, kunnes virkaan valittu on esittänyt hyväksyttävän todistuksen terveydentilastaan. Viran täytössä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. 

Virka on vakinainen ja täytetään 2.4.2024 alkaen. Palvelussuhteen ehdot ja tehtäväkohtainen palkka määräytyvät SOTE-sopimuksen mukaisesti.  

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 57 §:n mukaan toimialajohtaja, palvelualuejohtaja, tehtäväaluepäällikkö ja toimintayksikön esimies valitsee alaisensa henkilöstön. 

Kuvaus

Toimintayksikön lähijohtajan viran täyttäminen 2.4.2024 lukien 

 

Terveysasemapalveluiden palvelualueella on ollut toimintayksikön lähijohtajan virka haettavana 15.12.2023 - 2.1.2024 välisenä aikana. Hakuilmoitus julkaistiin Laura-rekrytointijärjestelmän sivustolla, Hyvinvointialueen Avoimet työpaikat-sivustolla, TE-palveluiden sivustolla, Rekrytointi.com-sivustolla ja Duunitorin sivustolla.  

Kyseessä on apuvälineyksikön lähijohtajan virka.  

Lähijohtajan viran kelpoisuusvaatimuksena on lain 559/1994 5§ mukainen laillistus sekä riittävä johtamistaito. Lisäksi valittavalta henkilöltä edellytetään tartuntatautilain 48§:n mukaista rokotussuojaa. Tehtävään valitulta edellytetään myös hyvää paineensietokykyä, kykyä hallita nopeasti muuttuvia tilanteita ja laajoja kokonaisuuksia. 

Hakuilmoituksessa todettiin muina valintaa tukevina kriteereinä hyvät organisointi-, yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot, asiakaslähtöisyys, aloitteellisuus ja joustavuus, sekä halu kehittää toimintaa muuttuvassa toimintaympäristössä. Eduksi on katsottu myös Apotti-potilastietojärjestelmän tuntemus ja hyvät tietotekniset taidot, sekä soveltuva ylempi korkeakoulututkinto 

Määräaikaan 2.1.2024 klo 16.00 mennessä virkaa haki 14 hakijaa. Haastatteluryhmä, johon kuuluivat tehtäväaluepäällikkö ja HR-asiantuntija, päätti kutsua 7 hakijaa videohaastatteluun. Videohaastatteluun osallistuneista varsinaiseen haastatteluun kutsuttiin 3 hakijaa. Haastattelut järjestettiin 9.-11.1.2024 Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tiloissa Kielotie 17:ssa. 

Päätös

Päätän 

  1. ottaa fysioterapuetti *********** toimintayksikön lähijohtajan virkaan vakinaisesti 2.4.2024 alkaen, koska hänellä on koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä hakemuksen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen; 

  1. todeta, että valinta on ehdollinen siihen asti, kunnes virkaan valittu on esittänyt hyväksyttävän todistuksen terveydentilastaan. 

  1. että virkaa täytettäessä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. 

  1. että viran tehtäväkohtainen palkka on 3600 euroa/kk. 

Allekirjoitus

Tehtäväaluepäällikkö Kirsi Varonen

Organisaatiotieto

Terveysasemapalvelut 4