§ 21 Hankintapäätös perustietotekniikkapalveluiden muotoilu- ja tuotteistamistyöpajojen hankinnasta

Lataa 

VAKEDno-2024-1098

Päätöspäivämäärä

6.3.2024

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Päätöksen peruste

Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) 25 §

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosääntö 46 §

Kuvaus

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue aloitti toimintansa 1.1.2023 kattaen Vantaan ja Keravan alueen sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastustoimen palveluiden tuottamisen.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue hankkii perustietotekniikkapalvelua CGI Suomi Oy:ltä. Nuoressa organisaatiossa IT-prosessit eivät ole vielä hioutuneet täysin toimiviksi ja myös palvelutoimittajan (CGI) kanssa yhteistyö hakee osin muotoaan. Sisäisesti IT:ssä palveluajattelu on uutta. Palvelut nähdään teknisinä ja asiakaskokemus unohtuu palveluita tuotettaessa. Palvelut ovat hajanaisesti kuvattuja, mikä saattaa aiheuttaa sekaannusta sekä mahdollista lisävaivaa ja -työtä sekä käyttäjille että tietohallinnolle. Palveluiden kuvausten ja käyttöohjeiden puuttuminen voi siten lisätä myös ulkoistetun käyttötuen työkuormaa. Hyvinvointialueen tietotekniseen palvelumuotoiluun liittyen on myös tunnistettu tiettyjä toistuvaishaasteita ja näihin puuttuminen tuotteistuksen keinoin voi sujuvoittaa palvelua.

Pointvenue Oy Ltd. (myös MindBased) on 27.2.2024 tarjouksessaan tarjonnut Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle perustietotekniikkapalveluiden muotoilu- ja tuotteistamistyöpajoja hintaan 11 500 euroa (alv 0 %), sisältäen neljän (4) palvelun tuotteistuskokonaisuuden.

Hankinnan arvo ei ylitä julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, myöhempine muutoksineen) 25 §:n mukaista kansallista kynnysarvoa. Näin ollen hankintaan ei sovelleta hankintalakia ja hankinta voidaan toteuttaa pienhankintana suoraan valitulta toimittajalta.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön mukaan palvelualuejohtaja päättää alle 1 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista.

 

Oheismateriaali: Pointvenue Oy Ltd:n tarjous 27.2.2024, salassapidettävä JulkL 24 § 1 mom 20) kohta

Päätös

Päätän

1.       hankkia Pointvenue Oy Ltd:n 27.2.2024 päivätyn tarjouksen mukaisesti Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle perustietotekniikkapalveluiden muotoilu ja tuotteistamistyöpajoja hintaan 11 500 euroa (alv 0 %) sekä todeta, että

2.       sitova sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella sekä todeta, että

3.       kustannukset maksetaan menokohdalta 512600010.

Allekirjoitus

 tietohallintojohtaja Timo Pitkänen

Organisaatiotieto

Tietohallinto