§ 14 DigiFinland Oy:n nimeämispyyntöön vastaaminen ja yhtiökokousedustajan nimeäminen

Lataa 

VAKEDno-2024-283

Päätöspäivämäärä

29.2.2024

Päätöksen tekijä

Konsernipalvelujen toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 33 §, 44 §

Kuvaus

DigiFinland Oy on lähettänyt 17.1.2024 osakkeenomistajilleen nimeämispyynnön yhtiön hallituksen ja nimitysvaliokunnan jäseniksi huhtikuussa pidettävää yhtiökokousta varten.  Yhtiökokouksen päivämääräksi on tarkentunut 9.4.2024. Yhtiökokousta varten DigiFinland Oy:n nimitysvaliokunnan tulee ehdottaa hallituksen varapuheenjohtajaa esitetyistä henkilöistä. Kaikki nimitysesitykset tulee olla käsiteltyinä ja lähetettävissä yhtiökokouksen kutsun yhteydessä esityslistan liitteissä neljä viikkoa aiemmin. Tästä johtuen osakkeenomistajia on pyydetty valmistelemaan esityksensä sekä yhtiön hallituksen että nimitysvaliokunnan jäseniksi DigiFinland Oy:n osakassopimuksen mukaisesti.

DigiFinland Oy:n hallitus 

Yhtiökokous valitsee hallituksen puheenjohtajan ja mahdollisen varapuheenjohtajan sekä muut jäsenet. Hallituksen jäsenen toimikausi päättyy valintaa seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä. Yhtiön hallitukseen valitaan yhdeksän (9) varsinaista jäsentä. Yhtiön hallitukseen valittavat jäsenet nimitetään siten, että valtio saa nimittää kaksi (2) jäsentä, hyvinvointialueet, HUS-yhtymä ja Helsingin kaupunki saavat nimittää liitteessä 2 tarkemmin kuvatulla tavalla yhteensä kuusi (6) jäsentä ja yhtiökokous nimittää nimitysvaliokunnan esityksestä yhden (1) jäsenen.

DigiFinland Oy:n nimitysvaliokunta

Nimitysvaliokunta on yhtiöstä riippumaton toimielin, jonka tarkoituksena on toimia omistajien välisenä yhteistyöelimenä. Nimitysvaliokunta on perustettu toimimaan toistaiseksi. Valiokunnan jäsenen toimikausi päättyy nimeämistä seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä. Nimeämiseen oikeutetut osakkeenomistajat ilmoittavat jäsenet yhtiökokouksen päätyttyä hallituksen puheenjohtajalle.

Nimitysvaliokuntaan valitaan viisi (5) jäsentä. Nimitysvaliokunnan jäsenet nimitetään siten, että valtio saa nimittää kaksi (2) jäsentä, ja hyvinvointialueet, HUS-yhtymä ja Helsingin kaupunki nimittävät osakassopimuksen liitteessä 3 tarkemmin kuvatulla tavalla yhteensä kolme (3) jäsentä.

Osakkeenomistaja on vuoden 2022 lopussa nimittänyt nimitysvaliokunnan jäsenet osakassopimuksen mukaisten ryhmien esitykset huomioiden alkaen vuoden 2023 alusta, jolloin yhtiön toiminta laajennetulla osakkeenomistajajoukolla alkoi (valtio, hyvinvointialueet, Helsingin kaupunki sekä HUS-yhtymä). Samat jäsenet jatkoivat 26.4.2023 pidetystä varsinaisesta yhtiökokouksesta huhtikuun 2024 varsinaiseen yhtiökokoukseen asti kestävälle kaudelle.

Myös Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tulee esittää ehdokkaansa DigiFinland Oy:n hallitukseen ja nimitysvaliokuntaan yhdessä hyvinvointialueiden, HUS-yhtymän ja Helsingin kaupungin kanssa osakassopimuksen ja sen liitteiden 2 ja 3 mukaisesti. Lisäksi hyvinvointialueen tulee nimetä edustajansa 9.4.2024 järjestettävään DigiFinland Oy:n yhtiökokoukseen.

Päätös

Päätän

1. esittää DigiFinland Oy:lle, että mikäli omistajahyvinvointialueet, Helsingin kaupunki ja HUS-yhtymä esittävät yhtiön nykyisten hallituksen jäsenten ja nimitysvaliokunnan jäsenten jatkamista nykyisissä tehtävissään, yhtyy myös Vantaan ja Keravan hyvinvointialue tähän ehdotukseen;

2. nimetä 9.4.2024 järjestettävään DigiFinland Oy:n yhtiökokoukseen edustajaksi tietohallintojohtaja Timo Pitkäsen ja

3. todeta,​ettei yhtiökokousta varten ole tarpeen antaa tarkempia toimintaohjeita.

 

Allekirjoitus

Konsernipalvelujen toimialajohtaja Mikko Hokkanen

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut