§ 8 Tammirinteen vastaanottokodin muutostöiden hankinta

Lataa 

VAKEDno-2024-1035

Päätöspäivämäärä

1.3.2024

Päätöksen tekijä

Tilakeskuspäällikkö

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 47 §:n mukaan palvelualuejohtaja päättää alle miljoonan euron hankinnoista,​ sopimuksista ja sitoumuksista. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla tilakeskuspäällikölle

Kuvaus

Asian valmistelija: Juha Rauhamäki, rakennustekninen asiantuntija 

Hankinnan kohteena on Tammirinteen vastaanottokodin muutostöiden hankinta osoitteessa Tammirinteentie 2, 01760 Vantaa. Hankinta on kokonaisurakka, hankintaan ei sisälly optiota. Sopimus tullaan tekemään yhden urakoitsijan kanssa. Hankinnan ennakoitu arvo on noin 130 000 € (alv 0 %). Hankintaan ei sovelleta hankintalakia, (1397/2016) sillä kysymyksessä on kansallisen kynnysarvon alittava urakkahankinta.  

Hankinnan kohde ja sitä koskevat vaatimukset kuvattiin tarjouspyynnössä ja sen liitteissä. Kokonaisurakka sisältää kaikki asiakirjoissa esitetyt rakennustekniset työt, putkityöt, ilmanvaihtotyöt ja sähkötyöt asiakirjaluettelossa mainittujen suunnitelmien mukaisesti saatettuna täysin valmiiksi ja työmaapalvelut. Valittu urakoitsija toimii pääurakoitsijana ja lainsäädännön tarkoittamana päätoteuttajana. Tarjouksia pyydettiin määräaikaan 25.01.2024 klo 16:00 mennessä ja tarjouksen jättivät seuraavat seitsemän (7) tarjoajaa: Kermark Oy, Antrax Oy, Raxar Oy, Rakennusliike Timo Rättö Oy, Ran-Rakennus Oy, MN Rakennus- ja Kiinteistöpalvelu Oy ja Klaava Kiinteistöt Oy. 

Valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus, jossa hinnan painoarvo on 100 %.  

Kolmen (3) halvimman tarjoajan kanssa pidettiin selonottotilaisuus, jossa annettiin mahdollisuus korjata tarjouslaskennassa tehdyt virheet. Selonottotilaisuudessa käytiin läpi tarjouspyynnön asiakirjat, urakoitsijan tarjous ja laskenta-asiakirjat. Tarjoajien kokonaisurakka hinnat ovat (alv0%) Antrax Oy 130 650 €, Kermark Oy 139 100 € ja Raxar Oy:n 145 200 €.  

Päätös

Päätän hankkia Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle Tammirinteen vastaanottokodin muutostöiden kokonaisurakan Antrax Oy:ltä. Hankinnan arvioitu kokonaisarvo on noin 130 650 € (alv0%). 

Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto-oikeuttaan. Sitova sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella.  

Hankintasopimus  

Hankintasopimus syntyy vasta kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella.  

Allekirjoitus

Pasi Salo, tilakeskuspäällikkö 

Organisaatiotieto

Hankinta