§ 17 Kokemusasiantuntijoiden välityspalvelun hankinta

Lataa 

VAKEDno-2024-364

Päätöspäivämäärä

5.3.2024

Päätöksen tekijä

Konsernipalvelujen toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 47 §:n mukaan asiasta päättäminen kuuluu konsernipalvelujen toimialajohtajan toimivaltaan.

Kuvaus

Hankinnan kohteena on kokemusasiantuntijoiden välityspalvelun hankinta Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle toistaiseksi voimassa olevalle sopimuskaudelle. Sopimuskausi alkaa arviolta 18.3.2024. Hankintaan ei sisälly optiota.

Hankinta sisältää mm. kokemusasiantuntijoiden osaamisrekisterin ja tilausjärjestelmän sekä toiminnassa syntyvän henkilöstörekisterin ylläpidon, hyvinvointialueen kokemusasiantuntijatilausten käsittelyn, toimeksiantojen välittämisen kokemusasiantuntijoille ja kokemusasiantuntijoiden toimeksiantosopimusten laatimisen sekä koulutettujen kokemusasiantuntijoiden rekrytoinnin.

Tilaaja ei sitoudu hankittaviin määriin. 

Hankintamenettely

Hankinta on kansallisen kynnysarvon ylittävä palveluhankinta.

Hankinta toteutetaan hankintalain (1397/2016) 40 §:n 2 momentin 2 kohdan suorahankintana koska vain tietty toimittaja voi toteuttaa hankinnan teknisestä tai yksinoikeuden suojaamiseen liittyvästä syystä; lisäedellytyksenä on, että järkeviä vaihtoehtoisia tai korvaavia ratkaisuja ei ole eikä kilpailun puuttuminen johdu hankinnan ehtojen keinotekoisesta kaventamisesta. Tällä hetkellä alueen markkinoilla ei ole muita tuottajia, jotka tuottavat kyseisen konseptin mukaista palvelumallia.

Edellä mainitusta johtuen Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on pyytänyt tarjousta EskoTyö Oy:lta 24.1.2024, johon EskoTyö Oy jätti tarjouksen 7.2.2024.

Sovelletut oikeusohjeet

Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016)
Hallintolaki (434/2003)
Laki tilaajan selvitysvelvollisuudesta ja vastuusta ulkopuolista työvoimaa käytettäessä (1233/2006)

Päätös

Päätän hankkia Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle kokemusasiantuntijoiden välityspalvelun EskoTyö Oy:lta. Hankinnan arvioitu kokonaisarvo on enintään noin 200 000 euroa (alv. 0 %) laskettuna neljän vuoden mukaisesti.

Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto-oikeuttaan. Sitova sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella.

Allekirjoitus

Mikko Hokkanen, konsernipalvelujen toimialajohtaja

Organisaatiotieto

Hankinta