§ 1 Laki- ja päätöspalveluiden päällikön sijaisen nimeäminen toistaiseksi 7.3.2024 alkaen

Lataa 

VAKEDno-2024-718

Päätöspäivämäärä

6.3.2024

Päätöksen tekijä

Hallintojohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön 60 §:n mukaan palvelualuejohtaja päättää tehtäväalueen päällikön sijaisista.

Kuvaus

Laki- ja päätöspalveluiden päällikkö vastaa laki- ja päätöspalveluiden toiminnasta ja taloudesta sekä johtaa ja kehittää toimintaa hyvinvointialuestrategian mukaisesti hallintojohtajan alaisuudessa.

Laki- ja päätöspalveluiden päällikölle on tarpeen nimetä sijaiset mahdollisten esteellisyyksien ja poissaolojen ajaksi. Viransijainen sijaistaa tehtäväalueen päällikköä virkasuhdetta edellyttävissä hallinnollisissa työtehtävissä, kuten henkilöstöhallinnollisissa päätöksissä, sekä laskujen ja viranhaltijapäätösten hyväksymisessä. Viransijaiseksi nimetään juristi *****.

Laki- ja päätöspalvelut jakautuvat operatiivisesti kahteen erilliseen vastuukokonaisuuteen; lakipalveluihin ja päätöspalveluihin. Laki- ja päätöspalveluiden päällikön ollessa estynyt hoitamaan virkaansa, nähdään tarpeellisena nimetä viransijaisen lisäksi operatiivisen toiminnan sijaiset erikseen lakipalveluille ja päätöspalveluille.

Lakipalveluiden osalta operatiivisen toiminnan sijaisena toimii juristi *****. Päätöspalveluiden operatiivisen toiminnan sijaisena toimii ensisijaisesti hallinnon erityisasiantuntija *****, ja hänen ollessaan estynyt hallinnon asiantuntija *****.

Asian valmistelun aikana on kuultu hallintolain (434/2003) 34.1 §:n mukaisesti sijaisiksi nimettäviä siitä, kuinka sijaisuus tulisi järjestää.

Päätös

Päätän nimetä laki- ja päätöspalveluiden päällikön viransijaiseksi 9.2.2024 alkaen juristi *****. ***** sijaistaa hallinnollisissa työtehtävissä sekä lakipalveluiden operatiivisessa toiminnassa.

Päätöspalveluiden operatiivisen toiminnan sijaisena toimii ensisijaisesti *****, ja hänen ollessaan estynyt hallinnon asiantuntija *****.

Allekirjoitus

Riikka Liljeroos, hallintojohtaja

Organisaatiotieto

Laki- ja päätöspalvelut