§ 1 Toimivallan siirtäminen Perheitä tukevien palvelujen palvelualueen Lasten ja nuorten psyykkisen hyvinvoinnin toimintayksikön henkilöstöasioissa

Lataa 

VAKEDno-2024-1033

Päätöspäivämäärä

6.3.2024

Päätöksen tekijä

Lasten ja nuorten psyykkisen hyvinvoinnin yksikön esihenkilö

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 169 § mukaan viranhaltija voi päättää sille hallintosäännöllä määrätyn toimivallan siirtämisestä alaiselleen viranomaiselle, ottaen huomioon toimivallan siirtämistä sekä hallinnollisen pakon käyttämistä koskevat rajoitukset. 

Kuvaus

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 57 § mukaan toimintayksikön esihenkilö valitsee alaisensa henkilöstön. Edelleen hallintosäännön 169 § mukaan viranhaltija voi päättää sille määrätyn toimivallan siirtämisestä alaiselleen viranomaiselle, ottaen huomioon toimivallan siirtämistä sekä hallinnollisen pakon käyttämistä koskevat rajoitukset. 

Lasten, nuorten ja perheiden toimialalla Lapsiperheitä tukevien palvelujen palvelualueen Lasten ja nuorten psyykkisen hyvinvoinnin yksikössä on tarkoituksenmukaista siirtää henkilöstön valitsemisen päätösvaltaa tiimiesihenkilöille. Toimivallan siirron myötä tiimiesihenkilö valitsee alaisensa määräaikaisen henkilöstön. Hyvinvointialuelain (611/2021) 96 § mukaan aluevaltuusto voi hallintosäännössä siirtää toimivaltaansa hyvinvointialueen muille toimielimille, luottamushenkilöille ja viranhaltijoille. Edelleen hyvinvointialuelain 96 § mukaan aluevaltuusto voi hallintosäännössä antaa hyvinvointialueen muulle 1 momentissa tarkoitetulle viranomaiselle oikeuden siirtää toimivaltaa edelleen. Näin siirrettyä toimivaltaa ei voida enää siirtää edelleen. 

Päätös

Päätän:
1.    siirtää hallintosäännön 57 § mukaista toimivaltaa Perheitä tukevien palvelujen palvelualueen Lasten ja nuorten psyykkisen hyvinvoinnin yksikön esihenkilön osalta edelleen niin, että tiimiesihenkilö valitsee alaisensa henkilöstön, kun kyse on määräaikaisista virkasuhteista;
2.    todeta, että tiimiesihenkilöt eivät voi enää siirtää toimivaltaansa edelleen.
 

Allekirjoitus

Johanna Haukka
Lasten ja nuorten psyykkisen hyvinvoinnin yksikön esihenkilö.

 

Organisaatiotieto

Perheitä tukevat palvelut