§ 33 Asukasvalinnan hyväksyminen / Vantaan ja Keravan Hyvinvointialueen vanhusten palvelujen toimiala

Lataa 

VAKEDno-2024-1093

Päätöspäivämäärä

7.3.2024

Päätöksen tekijä

Vuokrauspäällikkö

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön luvun 5  36 § :n mukaan Vuokrauspäällikön toimivaltaan kuuluu päättää: Valtion tukeman asuntotuotannon käyttöön ja asukasvalintaan liittyvistä päätöksistä ja valvonnasta silloin, kun ne koskettavat  hyvinvointialueen valvontavastuulle kuuluvia asumispalveluita.

Kuvaus

Vantaan ja Keravan Hyvinvointialueen vanhusten palvelujen toimiala on hakenut lupaa asukasvalintaperusteista poikkeamiseen liitteen mukaisessa osoitteessa. Kohde tarjoaa tehostettua palveluasumista. Vantaan ja Keravan Hyvinvointialueen vanhusten palvelujen toimialan hakemuksen perusteella asukkaaksi esitetyllä hakijalla on perusteltu tarve asunnolle ja asumisyksikön tarjoamalle asumispalvelulle. Hakijalle haetaan lupaa toistaiseksi voimassa olevalle vuokrasopimukselle. Lupa myönnetään takautuvasti, sillä hyvinvointialueella on ollut haasteita varallisuustietojen saamisessa.

Valtioneuvoston asetuksen 166/2008 6 §:n mukaan hakija voidaan valita asukkaaksi vuokra-asuntoon varallisuuden määrästä riippumatta, jos kysymyksessä on sellainen asumisen tukeminen, joka on sosiaalisista tai terveydellisistä syistä erityisen tarpeellista.


 

Päätös

Päätän annettujen selvitysten perusteella hyväksyä esitetyn asukasvalinnan ja myöntää luvan toistaiseksi voimassa olevalle vuokrasopimukselle liitteenä olevan hakemuksen mukaisesti.

Allekirjoitus

Kimmo Hietala, vuokrauspäällikkö

Organisaatiotieto

Tilakeskus