§ 5 Perheoikeudellisten palvelujen sosiaalityöntekijän viran täyttäminen 1.2.2024 lukien ID 1680

Lataa 

VAKEDno-2024-970

Päätöspäivämäärä

7.3.2024

Päätöksen tekijä

Perheoikeudellisten asioiden yksikön esihenkilö

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 57 §:n mukaan aluevaltuusto päättää hyvinvointialuejohtajan ja toimialajohtajien valinnasta. Hyvinvointialuejohtaja valitsee suorat alaisensa,​ jotka eivät ole toimialajohtajia. Lisäksi hyvinvointialuejohtaja päättää toimialajohtajan avoimen viran hoitajan. Toimialajohtaja,​ palvelualuejohtaja ja tehtäväalueen päällikkö ja toimintayksikön esihenkilö valitsee muun alaisensa henkilöstön. Palvelussuhteeseen ottamisessa on huomioitava kulloinkin voimassa olevat mahdolliset täyttölupamääräykset. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla yksikön esihenkilön toimivaltaan.

 

Kuvaus

Sosiaalityöntekijän viran täyttäminen lasten, nuorten ja perheiden palvelujen toimiala, perheitä tukevat palvelut, perheoikeudelliset palvelut perheasioiden sovitteluun ja olosuhdeselvityksiin 01.02.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan.  Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen perheoikeudellisten palvelujen perheasioiden sovittelun ja olosuhdeselvitysten sosiaalityöntekijän virka on ollut haettavana ajalla 5.1.-19.1 2024 (www.vakehyva.fi ja www.mol.fi-sivut).

Virkoihin ei tarvita erillistä täyttölupaa. Kelpoisuusvaatimus on laki 817/2015 7 § mukainen laillistus.

Kyseisessä sosiaalityöntekijän tehtävässä vaaditaan aktiivista ja itsenäistä työskentelyotetta, kokemusta olosuhdeselvitysten laatimisesta ja mahdollisesti myös perheasioiden sovittelusta tai muista sovitteluista, kiinnostusta tuomioistuinvetoisten asiakasprosessien, kuten olosuhdeselvityksien ja follo-sovittelujen tuottamiseen ja kehittämiseen, hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista osaamista sekä englannin kielen hyvää osaamista.

Määräaikaan mennessä tehtävää haki yhteensä kolme (3) henkilöä. Kaksi (2) henkilöä täytti kelpoisuusehdot.  Kolme (3) hakijaa haastateltiin yksilöhaastatteluissa ja haastattelijoina toimivat perheoikeudellisten palvelujen esihenkilö Hanna Pantsu ja sovittelu- ja selvitystiimin lähijohtaja Sanna Martikainen.

Hakemuksen, haastattelujen ja työkokemuksen perusteella avoimeen virkaan valittiin sosiaalityöntekijä ***********. *************** on aikaisempaa työkokemusta perheasioiden sovittelusta ja olosuhdeselvitysten tekemisestä sekä lapsiperheiden parissa tehtävästä työstä sosiaalialalta, hyvät vuorovaikutustaidot sekä lainsäädännön ja palveluverkostojen tuntemus. *************** on lisäksi erityiskoulutusta perheasioiden sovitteluun.

Päätös

Päätän valita perheoikeudellisiin palveluihin perheasioiden sovittelun ja olosuhdeselvitysten sosiaalityöntekijän virkaan *************.

Lasten (alle 18 vuotta) kanssa työskentelevien tulee ennen tehtävän vastaanottamista esittää lainmukainen ote rikosrekisteristä.

Allekirjoitus

​Hanna Pantsu
Perheoikeudellisten palvelujen esihenkilö

Organisaatiotieto

Perheitä tukevat palvelut