§ 11 Sijoitettujen lasten tilapäiset oppilaskuljetukset 13.3.2024-1.6.2024 väliselle ajalle

Lataa 

VAKEDno-2024-1236

Päätöspäivämäärä

13.3.2024

Päätöksen tekijä

Perheiden erityispalvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön §47 mukaan palvelualuejohtaja päättää alle 1 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista.

Kuvaus

Oppilaskuljetuksilla tarkoitetaan perusopetuslain mukaisia kuljetuksia niille oppilaille, joilla on lain tai kaupungin opetuslautakunnan koulukuljetusperusteiden mukainen oikeus maksuttomaan koulukuljetukseen ja joiden ei ole mahdollista käyttää julkista joukkoliikennettä koulumatkoihinsa. Tämän lisäksi oppilaskuljetuksia tarvitaan tilanteessa, missä lapsi on tilapäisesti sijoitettuna kodin ulkopuolelle. Järjestämisvastuu ja maksuvelvoite ko. kuljetuksista on siirtynyt Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle. Kun lapselle löytyy pitkäaikainen sijoituspaikka, lähikoulu määritellään asumisosoitteen perusteella ja maksuvelvoite ja järjestämisvastuu siirtyy asuinkuntaan.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on edellä olevaan perustuen aloittanut valmistelemaan ko. kuljetuksien kilpailutusta, mutta kyseisen kilpailutuksen perusteella syntyvä sopimus astuu voimaan arviolta kesäkuussa 2024. Kilpailutuksen valmistelun ja toteuttamisen väliselle ajalle (13.3.-1.6.2024) on turvattava ko. kuljetukset, jotta hyvinvointialue voi toteuttaa lakisääteiset järjestämisvastuulla olevat palvelut, jonka vuoksi hankintayksikkö toteuttaa suorahankinnan äärimmäisen kiireen vuoksi.

Hankintayksikkö on neuvotellut Logi Point Oy:n kanssa hankintasopimuksen ehdoista julkaisematta etukäteen hankintailmoitusta. Hankintayksikkö voi valita hankintalain (1397/2016) 40 §:n mukaan suorahankinnan, jos sopimuksen tekeminen on ehdottoman välttämätöntä, eikä säädettyjä määräaikoja voida noudattaa hankintayksiköstä riippumattomasta, ennalta arvaamattomasta syystä aiheutuneen äärimmäisen kiireen vuoksi.

Liitteet: Lastensuojeluperusteiset koulukuljetukset

Päätös

Päätän hankkia Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sijoittamien lasten tilapäiset oppilaskuljetukset Logi Point Oy:ltä tarjouksen mukaisesti. Hankinnan arvioitu arvo ajalle 13.3.-1.6.2024 on yhteensä noin 175 000 € (alv 0 %).

Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto-oikeuttaan

Allekirjoitus

Saana Pukkio, Palvelualuejohtaja 

Organisaatiotieto

Hankinta