§ 28 Hankintapäätös Apotti-järjestelmään generoituvista vuokrahenkilöstökäyttäjätunnuksista

Lataa 

VAKEDno-2024-465

Päätöspäivämäärä

4.4.2024

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Päätöksen peruste

Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) 15 §

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosääntö 47 §

Kuvaus

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle (jäljempänä myös VAKE) siirtyi sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen toimeenpanosta ja sitä koskevan lainsäädännön voimaanpanosta annetun lain (616/2021) mukaisesti Vantaan kaupungin ja Keravan kaupungin Apotti sopimukset. Apotti-järjestelmä on siirtynyt Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle 1.1.2023.

VAKE käyttää Seure Henkilöstöpalvelut Oy:n (jäljempänä myös Seure) kautta henkilöstöä, jotka tarvitsevat Apotti-tunnukset Apotti-järjestelmään. VAKElla on käytössä Seuren keikkanetistä integraatio VAKEn IDM-järjestelmään (Identity Management). Tämän integraation kautta vuokrahenkilölle varattuaan itselleen työn, muodostetaan VAKEn IDM:n automaattisesti uusi tunnus tai vanha tunnus aktivoituu. VAKEn tarpeena on, että tämän jälkeen myös Apotti-tunnus saataisiin muodostumaan automaattisesti Apotti-järjestelmään. Nykyisessä tilanteessa joko esihenkilö tai virka-ajan ulkopuolella ServiceDesk luo manuaalisesti IAM-lomakkeella luvittamalla vuokrahenkilöstölle Apotti-tunnuksen. Erityisesti virka-ajan ulkopuolinen luvitus on haastavaa, sillä esihenkilöllä tai ServiceDeskillä ei ole tiedossa vuokrahenkilöstön henkilötunnusta, joka vaaditaan Apotti-tunnusta luvittaessa. Jokaisella työntekijällä täytyy olla pääsy Apottiin, jotta asiakas- ja potilaskirjaaminen tapahtuvat vaadittavalla tavalla. Nykyisellään kirjauksia joudutaan tekemään paperisesti ja viemään jälkikäteen Apottiin.

Tarjous

 Oy Apotti Ab tarjoaa tarjouksen 11/2024 mukaisesti ratkaisua vuokrahenkilöstön Apotti-tunnusten aihion luomista automaattisesti hintaan 11 655 € (alv 0 %), sisältäen käyttäjän perustiedot (nimi, sähköpostiosoite, verkkotunnus) ja henkilötunnuksen. Tämän jälkeen esihenkilö tai ServiceDesk voi luvittaa vuokrahenkilöstön Apottitunnuksille käyttöoikeudet IAM-lomakkeella.

Oikeudelliset perusteet

Hankintalain mukaista kilpailuttamisvelvollisuutta ei sovelleta hankintoihin, jotka hankintayksikkö tekee siitä muodollisesti erilliseltä ja päätöksenteon kannalta itsenäiseltä yksiköltä, jos hankintayksikkö yksin tai yhdessä muiden hankintayksiköiden kanssa valvoo yksikköä samalla tavoin kuin se valvoo omia toimipaikkojaan, ja jos yksikkö harjoittaa pääosaa toiminnastaan niiden hankintayksiköiden kanssa, joiden määräysvallassa se on (hankintalaki 15 §).  Sidosyksikkö-suhteessa tehtyjä hankintoja rinnastetaan omana työnä tekemiseen. 

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön mukaan palvelualuejohtaja päättää alle 1 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista.

 

Oheismateriaali: Apotti Oy tarjous 11/2024, 7.3.2024, (salassapidettävä JulkL 24 § 1 mom 20 kohta) 

Päätös

Päätän, että

1.       Oy Apotti Ab:ltä hankitaan tarjouksen 11/2024 mukaisesti vuokrahenkilöstön Apotti-tunnusten aihion luomista automaattisesti hintaan 11 655 € (alv 0 %) ja todeta, että

2.       kohteena olevassa työssä noudatetaan Apotin tilaajasopimuksessa kuvattuja yleisiä sopimusehtoja ja että

3.       kustannukset maksetaan menokohdalta 512600040..

Allekirjoitus

Timo Pitkänen
Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tietohallintojohtaja

Organisaatiotieto

Tietohallinto