§ 10 Tietosuojavastaavan nimeäminen 23.3.2024 alkaen

Lataa 

VAKEDno-2024-1302

Päätöspäivämäärä

19.3.2024

Päätöksen tekijä

Laki- ja päätöspalveluiden päällikkö

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 35 §:n mukaan tehtäväalueen päällikkö vastaa tehtäväalueen toiminnasta ja taloudesta sekä johtaa ja kehittää toimintaa hyvinvointialuestrategian mukaisesti palvelualuejohtajan alaisuudessa.

Lisäksi Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 57 §:n mukaan tehtäväalueen päällikkö valitsee alaisensa henkilöstön.

Kuvaus

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella tulee EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti olla nimettynä tietosuojasta vastaava henkilö. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella tietosuojavastaavan tehtävän hoitamiseksi on perustettu juristin virka.

Tietosuojavastaavana työskentelevä juristi sijoittuu organisatorisesti hallintopalveluihin laki- ja päätöspalveluiden päällikön alaisuuteen. Hyvinvointialueen tietosuojavastaavan tehtävän hoitaminen kuuluu täten laki- ja päätöspalveluiden yksikön toimintaan.

Tietosuojavastaavana työskentelevän juristin virkasuhde on täyttämättä 23.3.2024 alkaen siihen saakka, kunnes virkaan on valittu henkilö ja hän on aloittanut tehtävässään. Tästä syystä on tarpeellista nimetä väliaikaisesti tietosuojavastaava 23.3.2024 alkaen, kunnes tietosuojavastaavan virka on täytetty.

Asian valmistelun aikana tietosuojavastaavaksi nimettävää on kuultu hallintolain (434/2003) 34.1 §:n mukaisesti.

Päätös

Päätän nimetä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tietosuojavastaavaksi juristi ***** 23.3.2024 alkaen siihen saakka, kunnes tietosuojavastaavaksi rekrytoitavan juristin virkasuhde on saatu täytettyä ja hän on aloittanut tehtävässään.

Allekirjoitus

Jenna Laurikkala, laki- ja päätöspalveluiden päällikkö

Organisaatiotieto

Laki- ja päätöspalvelut