§ 5 Lapsiperheiden neuvonnan ja ohjauksen puhelinlinjan tilapäinen sulkeminen

Lataa 

VAKEDno-2024-1304

Päätöspäivämäärä

19.3.2024

Päätöksen tekijä

Perheitä tukevien palvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Palvelualuejohtajan toimivaltaan kuuluu hallintosäännön 5. luvun 33 § mukaisesti päättää palvelualueen hallinnassa olevien toimipisteiden tilapäisistä sulkemisista tai siirrosta enintään kahden kuukauden ajaksi. 

Henkilöstön lisäkoulutusvelvoitteen täyttymisen sekä riittävän osaamispääoman takaamiseksi on tarkoituksenmukaista sulkea lapsiperheiden neuvonnan ja ohjauksen puhelinlinja 19.4.2024. 

Lapsiperheiden kiireellinen ja välttämätön sosiaaliohjaus ja neuvonta toteutetaan 19.4.2024 Lapsiperheiden ja lastensuojelun päivystyksen puhelinlinjan kautta.

Kuvaus

Lapsiperheiden neuvonnan ja ohjauksen puhelinpalvelu tuotetaan lapsiperheiden sosiaalityön tehtäväalueella lapsiperheiden kotipalvelun sekä lapsiperheiden neuvonnan ja ohjauksen tiimin yhteistyönä. Puhelinpalvelu on auki arkisin klo 9–12 numerossa 09-41915200 ja siinä on kolme linjaa:

1) Lapsiperheiden kotipalvelu

2) Perheneuvolapalvelut

3) Muu lapsiperheiden neuvonta ja ohjaus

 

Puhelimeen vastaavat sosiaalihuollon ammattihenkilöt, joiden kanssa asiakas voi keskustella esimerkiksi lapsen käyttäytymiseen tai tunne-elämän haasteisiin liittyvistä kysymyksistä, perheen sisäisistä vuorovaikutusongelmista tai ristiriidoista, vanhemmuuden haasteista ja vanhempana jaksamisesta. Puhelinpalvelun kautta on asiakkaan mahdollista hakeutua lapsiperheiden kotipalvelun ja perheneuvolapalvelujen asiakkuuteen. Tehtäväalueen on varmistettava puhelinpalveluun vastaavien sosiaalihuollon ammattilaisten riittävä osaaminen vaativaan puhelimessa tapahtuvaan neuvontaan ja ohjaukseen, sekä lapsiperheen palveluntarpeen arvioimiseen. Henkilöstö osallistuu osaamistaan vahvistavaan ja lisäävään koulutukseen 19.4.2024, jonka vuoksi puhelinlinja on tarkoituksenmukaista sulkea.

Päätös

 

Päätän, että

1) Lapsiperheiden neuvonnan ja ohjauksen puhelinpalvelu numerossa 09-41915200 suljetaan tilapäisesti 19.4.2024

Allekirjoitus

Reetta Voutilainen palvelualuejohtaja, Perheitä tukevat palvelut, Lasten, nuorten ja perheiden palvelut

Organisaatiotieto

Perheitä tukevat palvelut