§ 30 Päätös kiinnostuksen ilmoittamisesta Kuntien Tiera Oy:n IT-tutkimus ja analytiikkapalveluiden puitesopimukseen

Lataa 

VAKEDno-2024-1686

Päätöspäivämäärä

11.4.2024

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Päätöksen peruste

Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) 20 §

Vantaan ja Keravan hallintosääntö 47 §

Kuvaus

Tiera Oy on julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, myös hankintalaki) 20 §:n mukainen yhteishankintayksikkö.  Tiera Oy on kuntien, kuntayhtymien ja hyvinvointialueiden yhteisesti omistama palvelukeskus, joka kilpailuttaa ja neuvottelee palveluja asiakkailleen, jotka ovat määräaikaan mennessä liittyneet hankintaan.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on väliaikaisen valmistelutoimielimen päätöksellä 3.11.2021 § 4 päättänyt liittyä Tiera Oy:n osakkaaksi.

Tiera Oy on yhteishankintayksikkönä kilpailuttamassa IT-tutkimus ja analytiikkapalvelut – puitesopimusta vuosille 2024–2027. Tavoitteellinen aikataulu sopimuksen voimaan astumiselle pystytään varmistamaan myöhemmin.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen ei ole prosessikustannussyistä eikä volyymihyötyjen kannalta järkevää lähteä kilpailuttamaan hankintaa yksin. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kattava osallistuminen yhteiseen hankintaan parantaa mahdollisuuksia vaikuttaa palveluihin ja hintoihin. Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on kiinnostunut erityisesti elinympäristöroolista ja itsehallintoroolista.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön mukaisesti palvelualuejohtaja päättää alle 1 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista.

 

 

Päätös

Päätän,         

että Vantaan ja Keravan hyvinvointialue sitoutuu Kuntien Tiera Oy:n IT tutkimus ja analytiikkapalvelut puitesopimuksen hankintaan 2024–2027.

Allekirjoitus

Timo Pitkänen
tietohallintojohtaja

Organisaatiotieto

Tietohallinto