§ 2 2024 Tehtäväaluepäällikön virkaan valinta / tehtäväalue 4

Lataa 

VAKEDno-2024-1573

Päätöspäivämäärä

9.4.2024

Päätöksen tekijä

Hoiva-asumisen palvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 51 §:n mukaan aluevaltuusto päättää hyvinvointialuejohtajan ja toimialajohtajien valinnasta. Hyvinvointialuejohtaja valitsee suorat alaisensa, jotka eivät ole toimialajohtajia. Lisäksi hyvinvointialuejohtaja päättää toimialajohtajan avoimen viran hoitajan. Vuonna 2022 ennen toimialajohtajan virassaan aloittamista hyvinvointialuejohtajan toimivaltaan kuuluu päättää palvelualuejohtajien valinnasta. Toimialajohtaja, palvelualuejohtaja ja tehtäväalueen päällikkö ja toimintayksikön esihenkilö valitsee alaisensa muun alaisensa henkilöstön. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla palvelualuejohtajan toimivaltaan.

Kuvaus

Tehtäväaluepäällikön virka Alue 4 on ollut haettavana 15.2.-1.3.2024 (www.vakehyva.fi ja www.mol.fi -sivut), vakinaisena täytettäväksi 1.4.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Tehtäväaluepäällikön viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Tehtäväaluepäällikkö vastaa tehtäväalueensa toiminnasta, taloudesta ja henkilöstöstä, toiminnan ohjauksesta ja arvioinnista sekä kehittämisestä koko alueen etu huomioiden. Tehtäväalueen päällikkö vastaa lisäksi lähijohtajien johtamisesta valmentavalla otteella sekä tukee palvelualueen lähijohtamista valmentavaan johtajuuteen ja yhteisöohjautuvuuteen. Tehtäväaluepäällikkö toimii palvelualueen johtoryhmässä kehittäen palvelualueen ja sitä kautta hyvinvointialueen toimialan toimintaa kokonaisvaltaisesti ja strategian mukaisesti, vieden tehtyjä linjauksia operatiiviselle tasolle.

Hoiva-​asumisen palvelualueella on ollut Alue 4 tehtäväaluepäällikön virka avoinna. Määräaikaan 1.3. 2024 mennessä Hoiva-​asumisen Alue 4 tehtäväaluepäällikön virkaa haki 30 hakijaa. Hakijoista 7 ei täyttänyt tehtävälle asetettuja kelpoisuusvaatimuksia. Tehtäväaluepäällikön haastatteluun osallistuivat Hoiva-asumisen palvelualuejohtaja, Vanhuspalvelujen toimialajohtaja sekä HR:n edustaja. Lisäksi haastattelun toiseen kierrokseen osallistuivat kaksi tehtäväaluepäällikköä.

Hakemuksen,​ työkokemuksen,​ koulutuksen,​ haastattelujen sekä henkilöarvioinnin perusteella virkaa hakeneista Terveystieteiden maisteri (hoitotyön johtaminen) ja Sairaanhoitaja YAMK (Sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen koulutusohjelma) Saija Puolanmaa täyttää kokonaisarvioinnin ja toiminnan tuntemuksen perusteella parhaiten pätevyydet ja ominaisuudet,​ joita viran menestyksellinen hoitaminen edellyttää. Valitulla on laaja-​alainen ja vahva osaaminen vanhustyöstä,​ useamman vuoden kokemus esihenkilönä päällikkötason tehtävässä toimimisesta ja johtamisesta julkisella sosiaali- ja terveydenhuollon palvelusektorilla.

Päätös

Päätän ottaa Hoiva-​asumisen palvelujen tehtäväaluepäällikön virkaan vakinaisesti 13.5.2024 alkaen Terveystieteiden maisteri (hoitotyön johtaminen) ja Sairaanhoitaja YAMK (Sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen koulutusohjelma) Saija Puolanmaan, koska hän omaa koulutuksensa,​ työkokemuksensa,​ henkilöarvioinnin ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen.

Koeaika 6 kk.

Allekirjoitus

Minna Nummi, Palvelualuejohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue