§ 16 Lasivakuutuksen ottaminen Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen työsuhdeautoihin

VAKEDno-2024-1422

Päätöspäivämäärä

26.3.2024

Päätöksen tekijä

Talousjohtaja

Päätöksen peruste

Aluehallituksen 04.03.2024 hyväksymän hallintosäännön § 82 mukaan talousjohtajan toimivaltaan kuuluu  päättää vakuutusturvan ylläpitämiseen liitettävistä palveluista, muutoksista ja vakuutusten irtisanomisesta.

Kuvaus

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on kilpailuttanut tarvitsemansa vakuutukset vuonna 2022 ja tuolloin valikoitui LähiTapiola hyvinvointialueen vakuutusyhteistyökumppaniksi. Hyvinvointialueella on kymmenen kappaletta (10 kpl) työsuhdeautoa joihin nyt hankitaan lasivakuutus.

LähiTapiolan lasivakuutus on tuulilasivakuutus, joka korvaa vauriot auton tuulilasille suoraan ulkoapäin osuneesta iskusta. Tyypillisiä vahinkoja auton tuulilasille ovat iskemät, jotka aiheutuvat irtokiven tai irronneen nastan iskusta suoraan auton ikkunalasiin. Lasivakuutus korvaa lisäksi ovien lasit ja takalasin sekä kattolasin, jos vaurio on aiheutunut ulkoisesta iskusta. Tuulilasin korjaus voidaan pääsääntöisesti tehdä LähiVakuutuksen kumppanikorjaamoilla ilman erillisen vahinkoilmoituksen tekemistä. Tällöin kumppanikorjaamo laskuttaa suoraan LähiTapiolaa. 

Lasivakuutuksen hinta 80 €/auto/ vuosi, omavastuu 20% vahingonmäärästä, vähintään 200 €. Korjaus 0 €.

Päätös

Päätän ottaa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen työsuhdeautoihin (10 kpl) LähiTapiolan tarjoaman lasivakuutuksen liitteessä mainittuihin autoihin.

Allekirjoitus

Hanna Heinikainen talousjohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue