§ 25 Päätös sitoutumisesta Sarastia Oy:n Juridiset asiantuntijapalvelut -yhteishankintaan

Lataa 

VAKEDno-2024-1454

Päätöspäivämäärä

15.4.2024

Päätöksen tekijä

Henkilöstöjohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 47 §:n mukaan palvelualuejohtaja päättää alle 1 miljoonan euron hankinnoista,​ sopimuksista ja sitoumuksista. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla henkilöstöjohtajan toimivaltaan. 

Kuvaus

Hankinnan kohteena on juridisten asiantuntijapalveluiden hankinta Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen yhteishankintayksikkö Sarastia Oy kilpailuttaa juridisten asiantuntijapalveluiden hankinnan puitejärjestelynä. Sarastia Oy toimii julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016 jäljempänä ”hankintalaki”) 4 §:n 1 momentin 12 kohdan määriteltynä hankintayksikkönä, joka tarjoaa yhteishankintatoimintoja ja mahdollisesti hankintojen tukitoimintoja sen suoraan tai välillisesti omistaville hankintayksiköille tai sellaisille hankintayksiköille, joiden oikeudesta käyttää yhteishankintayksikön toimintoja on erikseen säädetty omistajiensa yhteishankintayksikkönä.  

Hankintalain 20 §:n 2 momentin mukaan hankintayksikön katsotaan täyttäneen hankintalain mukaiset velvoitteensa, kun se hankkii tavaroita tai palveluja yhteishankintayksiköltä taikka hankkii tavaroita, palveluja taikka rakennusurakoita käyttäen yhteishankintayksikön tekemää hankintasopimusta, 42 §:ssä tarkoitettua puitejärjestelyä taikka 49 §:ssä tarkoitettua dynaamista hankintajärjestelmää. 

Juridisten asiantuntijapalveluiden hankinta on jaettu seitsemään (7) osa-alueeseen: 

1. Julkiset hankinnat  

2. Yhtiöoikeudelliset asiantuntijapalvelut  

3. Kiinteistöoikeudelliset asiantuntijapalvelut  

4. Työoikeudelliset asiantuntijapalvelut  

5. Riita-asioiden ratkaisu  

6. Sosiaalioikeus  

7. Tietosuoja-asiat 

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella tulee liittymään ainoastaan osa-alueeseen 4. Työoikeudelliset asiantuntijapalvelut.  

Osakokonaisuudessa 1 valitaan enintään 10 vertailussa eniten pisteitä saanutta soveltuvuusvaatimukset täyttävää tarjoajaa ja muissa osakokonaisuuksissa enintään viisi (5) vertailussa eniten pisteitä saanutta soveltuvuusvaatimukset täyttävää tarjoajaa per osakokonaisuus. Tilaaja ei sitoudu hankittaviin määriin.  

Yhteishankintaa voivat hyödyntää vain ne asiakkaat,​ jotka ovat sitoutuneet hankintaan ennen hankintailmoituksen julkaisua. Liittyminen tulevaan hankintaan on mahdollista 30.4.2024 saakka. Tavoitteena on, että sopimuskausi alkaa vuoden 2024 aikana. Sopimuskausi on neljän (4) vuoden pituinen. 

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen ei ole prosessikustannussyistä eikä volyymihyötyjen kannalta järkevää kilpailuttaa hankintaa yksin. Hankinnan arvioitu kokonaisarvo vuosille 2024-2028 on 400 000 euroa (alv 0%).  

 

Päätös

Päätän, että Vantaan ja Keravan hyvinvointialue liittyy Sarastia Oy:n Juridiset asiantuntijapalvelut -hankintaan. Hankinnan arvioitu kokonaisarvo on noin 400 000 euroa (alv. 0 %)  

Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto-oikeuttaan.  

 

Allekirjoitus

Anne Sivula, henkilöstöjohtaja

Organisaatiotieto

Hankinta