§ 9 Kotihoidon palvelusetelituottajahakemuksen hylkääminen/Sensuell Estetic Oy/Hoivahanne

Lataa 

VAKEDno-2024-1441

Päätöspäivämäärä

27.3.2024

Päätöksen tekijä

Laadunvalvonnan päällikkö

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hallintosäännön 36 §:n mukaan laadunvalvonnan päällikön toimivaltaan kuuluu päättää palveluntuottajan hyväksymisestä ja hyväksymisen peruuttamisesta palvelusetelipalveluntuottajaksi.

Kuvaus

Sensuell Estetic Oy/Hoivahanne

Y-tunnus: 1037798–7

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue hyväksyy ne yksityiset palvelujen tuottajat, joiden palvelujen maksamiseen asiakas voi käyttää hyvinvointialueen myöntämää palveluseteliä. Hyväksyminen tehdään palveluntuottajien Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmään (Palse) lähetettyjen hakemusten pohjalta. Palvelusetelin sääntökirjassa on määritelty palvelusetelillä järjestettävien palvelujen sisällöt ja palveluntuottajaa ja palvelua koskevat ehdottomat kriteerit, jotka tulee täyttyä. Kaikki sääntökirjassa mainitut ehdot ja voimassaolevat säädökset täyttävä palveluntuottaja voidaan hyväksyä palvelusetelituottajaksi.

Sensuell Estetic Oy/Hoivahanne on hakeutunut Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmän (Palse) kautta kotihoito–palvelun palvelusetelipalveluntuottajaksi. Kotihoidon sääntökirjan mukaan palveluntuottajalla on oltava hankinnan kohteen laatu ja laajuus huomioon ottaen riittävästi kokemusta vastaavien palvelujen tuottamisesta. Riittävänä kokemuksena pidetään vähintään yksi vuosi itsenäisenä palveluntuottajana toimimista kotihoidon tuottajana tai palveluntuottajan vastuuhenkilöllä on vähintään yksi vuosi kokemusta kotihoidon toiminnasta vastuullisena työntekijänä. Palveluntuottajan on liitettävä hakemukseensa lyhyt kuvaus vastaavien palvelujen tuottamisesta vähintään viimeksi kuluneelta vuodelta.

Palveluntuottajalla tulee olla palveluista vastaava henkilö, joka vastaa siitä, että palvelutoiminta täyttää sille asetetut vaatimukset. Palveluntuottajan vastuuhenkilöllä on sosiaali- ja/tai terveysalan koulutus, tehtävään soveltuva alan tuntemus ja riittävä johtamistaito sekä vähintään vuoden työkokemus vastaavista tehtävistä. Jos palveluntuottajalla on työsuhteessa enemmän kuin kolme työntekijää, palvelujen vastuuhenkilöllä tulee olla sosiaali- ja/tai terveysalan korkeakoulututkinto tai vastaava tutkinto, riittävä johtamistaito sekä vähintään vuoden työkokemus vastaavista tehtävistä.

Palveluntuottaja ei täytä kotihoidon sääntökirjassa asetettuja kriteerejä riittävän kokemuksen osalta, jonka vuoksi Vantaan ja Keravan hyvinvointialue hylkää yrityksen hakemuksen.

Päätös

Hylkään Sensuell Estetic Oy/Hoivahannen hakemuksen Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen palvelusetelipalveluntuottajaksi kotihoito–palvelussa.

Allekirjoitus

Heikki Ruotanen, laadunvalvonnan päällikkö

Organisaatiotieto

Laadunvalvonta