§ 5 Juristin (tietosuojavastaava) viran täyttäminen 14.5.2024 lukien

Lataa 

VAKEDno-2024-1883

Päätöspäivämäärä

22.4.2024

Päätöksen tekijä

Hallintojohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 57 §:n mukaan toimialajohtaja, palvelualuejohtaja, tehtäväalueen päällikkö ja toimintayksikön esimies valitsee alaisensa henkilöstön.

Kuvaus

Hallintopalveluiden palvelualueella on ollut juristin (tietosuojavastaava) virka haettavana 8.3.2024-8.4.2024 välisenä aikana. Hakuilmoitus julkaistiin Laura-rekrytointijärjestelmän sivustolla, Hyvinvointialueen Avoimet työpaikat-sivustolla, TE-palveluiden sivustolla, Rekrytointi.com-sivustolla ja Duunitorin sivustolla.

Juristin (tietosuojavastaava) tehtävään kuuluvat:

  • tietosuojasääntelyn noudattamisen seuraaminen
  • hyvinvointialueen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palvelualueiden ja konsernipalvelujen henkilöstön neuvonta, ohjeistus ja koulutus tietosuojalainsäädännön mukaisista velvollisuuksista
  • hyvinvointialueen tietosuojaa koskevien ohjeiden ja lausuntojen laatiminen
  • henkilötietojen tietoturvaloukkausilmoitusten käsittely
  • hyvinvointialueen sisäiseen ja ulkoiseen verkostotyöskentelyyn osallistuminen
  • ohjaaminen ja valvominen tietosuojaa koskevien vaikutustenarviointien tekemisessä
  • tietosuojan tilasta ja kehittämistarpeista raportointi organisaation johdolle
  • rekisteröityjen ja tietosuojavaltuutetun toimiston yhteyshenkilönä toimiminen henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä asioissa.
     

Viran kelpoisuusvaatimuksena on oikeustieteen maisterin tai aikaisempi oikeustieteen kandidaatin tutkinto. Lisäksi valittavalta henkilöltä edellytetään hyvää suomen kielen kirjallista ja suullista taitoa sekä tyydyttävää ruotsin kielen taitoa. Hakuilmoituksessa todettiin muina valintaa tukevina kriteereinä:

  • aikaisempi työkokemus tai muu osaaminen esimerkiksi tietosuojasääntelystä, sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen juridiikasta, julkishallinnon tietojenkäsittelyä koskevasta lainsäädännöstä sekä hyvinvointialuehallinnosta, kunnallishallinnosta ja muusta julkishallinnosta.
  • positiivinen ja kehittymishaluinen asenne, itseohjautuvuus ja vastuullinen työote.
  • valmius itsenäiseen työskentelyyn myös paineen alla ja uskallus antaa tietosuojavastaavan kannanotto hankalampiinkin kysymyksiin.
     

Määräaikaan 8.4.2024 klo 16.00 mennessä virkaa haki 14 hakijaa. Haastatteluryhmä, johon kuuluivat hallintojohtaja ja henkilöstöasiantuntija, päätti kutsua 5 hakijaa haastatteluun. Yksi haastatteluun kutsutuista perui haastattelun. Haastattelut järjestettiin 16.4., 17.4. ja 19.4.2024.

Valinta perustuu hakijoiden kelpoisuuden arviointiin, ansiovertailuun ja hakijoiden haastatteluihin. Arvioinnissa on otettu huomioon laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta ja yhdenvertaisuuslain säännökset ja kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain 12 §:n syrjintäkielto. Edellä esitetyn ohella viran täyttöä ohjaavat perustuslain 125 §:n yleiset virkanimitysperusteet. Virkanimitysperusteita ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Yleisen käytännön mukaan taidolla tarkoitetaan koulutuksen ja työkokemuksen avulla hankittuja tietoja, kyky viittaa henkilön tuloksellisen työskentelyn edellyttämiin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin, kuten luontaiseen lahjakkuuteen, järjestelykykyyn, aloitteellisuuteen ja muihin vastaaviin tehtävien hoitamisen kannalta tarpeellisiin kykyihin ja koeteltu kansalaiskunto tarkoittaa yleisessä kansalaistoiminnassa saatuja viran hoidon kannalta merkityksellisiä ansioita sekä nuhteetonta käytöstä

Haastatteluryhmä katsoo, että oikeustieteen maisteri Veera Välitalo (jäljempänä valittu) omaa koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä hakemuksen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen. Välitalo on hoitanut jo aiemmin kyseistä tehtävää ja kaikkiaan hän osoitti laaja-alaista ajantasaista osaamista sekä tietosuojasääntelystä, sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen juridiikasta, hyvinvointialuehallinnosta että tietojen käsittelystä. Hänellä on kyky ilmaista asiat selkeästi ja argumentoidusti sekä positiivinen ja kehittymishaluinen asenne. Hänen kohdallaan täyttyvät myös vastuullinen työskentelyote, uskallus antaa kannanotto hankalampiinkin tietosuojakysymyksiin sekä valmius itsenäiseen työskentelyyn myös paineen alla. Hän suoriutui haastattelussa erittäin hyvin ja osoitti täsmäosaamista haettavaan tehtävään. Hänen osaamisprofiilinsa vastaa hakijoista parhaiten tehtävän edellytyksiä. Valittu on siten haastatteluryhmän suorittaman kokonaisharkinnan perusteella ansioitunein viranhakijoista.

Virka on vakinainen ja täytetään 14.5.2024 alkaen. Palvelussuhteen ehdot ja tehtäväkohtainen palkka määräytyvät HYVTES:n mukaisesti. Viran täytössä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Päätös

Päätän:

  1. ottaa oikeustieteen maisteri Veera Välitalon juristin (tietosuojavastaava) virkaan vakinaisesti 14.5.2024 alkaen, koska hänellä on koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä hakemuksen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen;
  2. että virkaa täytettäessä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa;
  3. että viran tehtäväkohtainen palkka on 4756,81 euroa/kk.

Allekirjoitus

Hallintojohtaja Riikka Liljeroos

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut