§ 33 Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen välitysoperaattorisopimukseen liittyvän jakelijan muutos

Lataa 

VAKEDno-2022-472

Päätöspäivämäärä

23.4.2024

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Päätöksen peruste

Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) 136 § 2 mom 5) kohta

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosääntö 47 §

Kuvaus

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue käyttää Telia Finland Oyj:n toimittamaa välitysoperaattoripalvelua. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella on Telia Finland Oyj:n kanssa voimassa oleva palvelusopimus VAKEDno-2022-472. Sopimus on allekirjoitettu 20.12.2022. Sopimuksessa jakeluyhtiönä käytetään Jakeluyhtiö Suomi Oy:tä. Telia Finland Oyj on irtisanonut sopimuksen päättymään 31.1.2025 mennessä.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle on johtuen siitä, että postit ja laskut eivät ole menneet asiakkaille perille, on tullut paljon manuaalisia selvittelykustannuksia, perintäkulut ovat aiheuttaneet kustannuksia ja hyvinvointialueelle on aiheutunut mainehaittaa.

Telia Finland Oyj:n kanssa voimassa olevan sopimuksen mukaisesti Vantaan ja Keravan hyvinvointialue voi vaihtaa Jakeluyhtiö Suomi Oy:n. Vantaan ja Keravan hyvinvointialue esittää, että jakeluyhtiöksi vaihdetaan Posti Oyj. Jakeluyhtiön vaihtamisesta tulee lisäkustannuksia noin 2000 €/kk (alv 0 %). Telia Finland Oy on sanonut sopimuksen irti 31.1.2025, joten kustannukset jäljellä olevan sopimuskauden aikana ovat noin 18 000 € (alv 0 %). Vantaan ja Keravan hyvinvointialue tiedostaa, että jakeluyhtiön vaihtuminen johtaa myös luopumiseen Hydra-raportointipalvelusta.

Hankintalain 136 § 2 mom 5) kohdan mukaan hankintasopimukseen ja puitejärjestelyyn voidaan tehdä muutos ilman uutta hankintamenettelyä, jos kyse on sellaisesta vähäarvoisesta sopimusmuutoksesta, joka alittaa liitteessä E tarkoitettuja palveluja koskevissa hankinnoissa sekä käyttöoikeussopimuksissa kansalliset kynnysarvot tai muissa hankinnoissa EU-kynnysarvot, eikä vaikuta sopimuksen yleiseen luonteeseen.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön mukaan palvelualuejohtaja päättää alle 1 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista.

 ​​​​

Päätös

Päätän, että

 

1.       Telia Finland Oyj vaihtaa sopimukseen sisältyvän jakeluyhtiön Posti Oyj:ksi sekä todeta, että

2.       vaihdosta aiheutuvat kustannukset noin 18 000 € (alv 0 %) maksetaan menokohdalta 512200030, Asiakasmaksut ja myyntireskontra, todeta että

3.       päätöksen tiedoksianto vastaa Telia Finland Oyj:n edellyttämää kirjallista ilmoitusta sekä todeta, että

4.       muutokseen sovelletaan olemassa olevan sopimuksen VAKEDno-2022-472 ehtoja.

Allekirjoitus

tietohallintojohtaja Timo Pitkänen

Organisaatiotieto

Tietohallinto