§ 25 Työterveyshuollon palveluiden hankintaa koskevan sopimuksen muuttaminen

Lataa 

VAKEDno-2023-3101

Päätöspäivämäärä

25.4.2024

Päätöksen tekijä

Hyvinvointialuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännössä 47 §:ssä säädetään toimivallasta hankinnoissa. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla hyvinvointialuejohtajan toimivaltaan.

Kuvaus

Hankinnan kohde

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue toteutti tarjouskilpailun VAKEDno-2023–3101 työterveyshuollon palveluiden hankinnasta. Hankinnan kohteena oli työterveyshuollon palvelut sisältäen lakisääteiset työterveyshuollon palvelut sekä yleislääkäritasoisen sairaanhoidon Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen henkilöstölle. Sopimuskausi on 01.01.2024-31.12.2025. Määräaikaisen sopimuskauden jälkeen sopimusta voidaan jatkaa toistaiseksi voimassa olevana. Hankinnan ennakoitu arvo sopimuskauden ajalle on noin 12 000 000 euroa.

Tarjouskilpailussa sopimustoimittajaksi valittiin Lääkärikeskus Aava Oy, jonka kanssa on tehty 06.11.2023 sopimus VAKEDno-2023–3101. Sopimuksen tekemisen jälkeen on tullut esille tarve sisällyttää Keski-Uudenmaan sopimuspalokuntien terveystarkastukset sopimuksen piiriin, joten sopimusta laajennetaan koskemaan edellä mainitut palvelut. Voimassa olevan sopimuksen muut ehdot pysyvät ennallaan. Sopimusmuutoksen/lisäpalvelun ennakoitu arvo sopimuskauden ajalle on noin 200 000 euroa.

Kyseessä on julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) 136 § 2. mom 2. kohdan mukainen sopimusmuutos, jossa alkuperäisen sopimuskumppanin on tarpeen suorittaa lisätöitä tai -palveluja, jotka eivät sisältyneet alkuperäiseen sopimukseen, ja jossa sopimuskumppanin vaihtaminen ei ole mahdollista taloudellisista tai teknisistä syistä ja aiheuttaisi merkittävää haittaa tai kustannusten merkittävää päällekkäisyyttä hankintayksikölle. Lisäksi kyseessä on julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) 136 § 2. mom 5. kohdan mukainen vähäarvoinen sopimusmuutos, joka alittaa liitteessä E tarkoitettuja palveluja koskevissa hankinnoissa kansalliset kynnysarvot eikä vaikuta sopimuksen yleiseen luonteeseen.

Päätös

Päätän hyväksyä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen ja Lääkärikeskus Aava Oy:n välisen sopimusmuutoksen.

Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto-oikeuttaan.

Sitova sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella.

Allekirjoitus

Timo Aronkytö, Hyvinvointialuejohtaja 

Organisaatiotieto

Hankinta