§ 9 Tikkurilan terveys- ja perhekeskuksen viitesuunnitelman liikennesuunnittelu

Lataa 

VAKEDno-2024-1461

Päätöspäivämäärä

9.4.2024

Päätöksen tekijä

Tilakeskuspäällikkö

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 47 §:n mukaan palvelualuejohtaja päättää alle miljoonan euron hankinnoista,​ sopimuksista ja sitoumuksista. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla tilakeskuspäällikölle.

Kuvaus

Asian valmistelija: Mervi Savolainen, hankekehitysasiantuntija 

Hankinnan kohteena on Terveys- ja perhekeskuksen viitesuunnitelman liikennesuunnittelu asemakaavan viitesuunnitelmaa varten. Hankinta on kertahankinta, hankintaan ei sisälly optiota. Sopimus tullaan tekemään yhden (1) palveluntuottajan kanssa. Hankinnan ennakoitu arvo on noin 17 000 € (alv 0 %). Hankintaan ei sovelleta hankintalakia, (1397/2016) sillä kysymyksessä on kansallisen kynnysarvon alittava palveluhankinta.  

Hankintaan kuuluu seuraavat osa-alueet: pysäköintijärjestelyiden kommentointi ja pysäköinnin sisäänajon alustava suunnittelu, huoltopihan tarpeiden selvitys, tilatarpeen määrittely ja huoltopihan alustava suunnittelu, muiden huoltotarpeiden tarkastelu, saattoliikennepaikkojen alustava suunnittelu, jalankulun ja pyöräliikenteen yhteyksien tarkastelu, liittyminen katusuunnitelmiin, tarvittavat ajouratarkastelut sekä tarvittavat pelastustie ja pelastuspaikkatarkastelut. Suunnittelu palvelee asemakaavan viitesuunnitelmaa. Tuloksena luonnostasoiset dwg-tarkastelut arkkitehdin suunnitelmien pohjaksi. 

Tarjous pyydettiin yhdeltä (1) palveluntuottajalta, koska työllä on kiire, työn tulee valmistua huhtikuun loppuun mennessä asemakaavan viitesuunnitelman aikataulun mukaisesti ja koska palveluntuottaja tuntee hyvin kyseisen kohteen ja sen ympäristön asettamat reunaehdot (raitiotiesuunnitelman sekä terveys- ja perhekeskushankkeiden toimintaperiaatteet).  

Palkkiomuotona käytetään KSE 2013 kohdan 5.2 mukaista aikapalkkiota henkilöryhmittäin (KSE 5.2.3). Kunkin henkilön tekemät työtunnit veloitetaan henkilöryhmittäin tehtävään suoraan käytettyjen ja kirjattujen tuntimäärien mukaisesti. Työn kattohinnaksi on arvioitu 16 760 euroa (alv 0 %). Tehdyt tunnit raportoidaan ja hyväksytetään laskutuksen yhteydessä. 

Päätös

Päätän hankkia Tikkurilan terveys- ja perhekeskuksen viitesuunnitelman liikennesuunnittelun Sitowise Oy:stä. Hankinnan kattohinta on 16 760 euroa (alv 0 %). 

Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto-oikeuttaan. Sitova sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella.  

Hankintasopimus  

Hankintasopimus syntyy vasta kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella.  

Allekirjoitus

Pasi Salo, tilakeskuspäällikkö 

Organisaatiotieto

Hankinta