§ 4 Sosiaalityöntekijän viran täyttäminen

Lataa 

VAKEDno-2024-1607

Päätöspäivämäärä

10.4.2024

Päätöksen tekijä

Lapsiperheiden sosiaalityön yksikön esihenkilö

Päätöksen peruste

Määräaikaan mennessä virkaa haki neljä (4) hakijaa, joista kolme (3) täytti kelpoisuusehdot. Näistä kaksi (2) peruutti hakemuksensa. Haastatteluita suorittivat johtavat sosiaalityöntekijät Heli Ronimus, Saara Sahlsten ja Hanna Merikallio.

Valinta perustuu hakijoiden kelpoisuuden arviointiin, ansiovertailuun ja hakijoiden haastatteluihin. Arvioinnissa on otettu huomioon laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta ja yhdenvertaisuuslain säännökset ja kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain 12 §:n syrjintäkielto. Edellä esitetyn ohella viran täyttöä ohjaavat perustuslain 125 §:n yleiset virkanimitysperusteet. Virkanimitysperusteita ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Yleisen käytännön mukaan taidolla tarkoitetaan koulutuksen ja työkokemuksen avulla hankittuja tietoja, kyky viittaa henkilön tuloksellisen työskentelyn edellyttämiin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin, kuten luontaiseen lahjakkuuteen, järjestelykykyyn, aloitteellisuuteen ja muihin vastaaviin tehtävien hoitamisen kannalta tarpeellisiin kykyihin ja koeteltu kansalaiskunto tarkoittaa yleisessä kansalaistoiminnassa saatuja viran hoidon kannalta merkityksellisiä ansioita sekä nuhteetonta käytöstä

Haastatteluryhmä katsoo, että sosiaalityöntekijä ********** on koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä hakemuksen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen.

Valinta on ehdollinen siihen asti, kunnes virkaan valittu on esittänyt lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) mukaisen rekisteriotteen.

Virka on vakinainen ja täytetään 2.5.2024 alkaen. Palvelussuhteen ehdot ja tehtäväkohtainen palkka määräytyvät SOTE TES:n mukaisesti.
 

Kuvaus

Perheitä tukevien palvelujen palvelualueella on ollut sosiaalityöntekijän kolme virkaa haettavana 14. - 29.2.2024 välisenä aikana. Hakuilmoitus julkaistiin Laura-rekrytointijärjestelmän sivustolla, Hyvinvointialueen Avoimet työpaikat-sivustolla, TE-palveluiden sivustolla, Rekrytointi.com-sivustolla ja Duunitorin sivustolla.

Virkasuhteen alkaessa sosiaalityöntekijä toimii Lapsiperheiden palvelutarpeen arvioinnin yksikössä, hoitaen sosiaalityöntekijälle määriteltyjä tehtäviä. 

Viran kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 7§ mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus. Lisäksi valittavalta henkilöltä edellytetään hyviä organisointi- ja vuorovaikutustaitoja, reflektiokykyä ja asiakaslähtöistä ajattelua. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää myös vastuullista työotetta sekä tahtotilaa moniammatilliseen työskentelyyn.

Päätös

Päätän

1. ottaa sosiaalityöntekijä ********** sosiaalityöntekijän virkaan vakinaisesti 2.5.2024 alkaen, koska hänellä on koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä hakemuksen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen;

2. todeta, että valinta on ehdollinen siihen asti, kunnes virkaan valittu on esittänyt hyväksyttävän lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) mukaisen rekisteriotteen;

3. että virkaa täytettäessä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa;

4. että viran tehtäväkohtainen palkka on 4151.37 euroa/kk.

Päätösvallan peruste:

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 57 §:n mukaan toimialajohtaja, palvelualuejohtaja, tehtäväalueen päällikkö ja toimintayksikön esimies valitsee alaisensa henkilöstön.

Allekirjoitus

Minna Makkonen, Lapsiperheiden sosiaalityön yksikön esihenkilö

Organisaatiotieto

Perheiden erityispalvelut