§ 5 Sosiaalityöntekijän viran täyttämättä jättäminen, perheitä tukevien palvelujen palvelualue

Lataa 

VAKEDno-2024-1607

Päätöspäivämäärä

16.4.2024

Päätöksen tekijä

Lapsiperheiden sosiaalityön yksikön esihenkilö

Päätöksen peruste

 
Määräaikaan mennessä virkaa haki neljä (4) hakijaa,​ joista kolme (3) täytti kelpoisuusehdot. Näistä kaksi (2) peruutti hakemuksensa. Haastatteluita suorittivat johtavat sosiaalityöntekijät Heli Ronimus,​ Saara Sahlsten ja Hanna Merikallio. ​​​​​​

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen voimassa olevan hallintosäännön 57 §:n mukaan toimialajohtaja, palvelualuejohtaja ja tehtäväalueenpäällikkö ja toimintayksikön esihenkilö valitsee alaisensa muun henkilöstön.

Kuvaus

Lain kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 2 luvun 4 §:n mukaan virkasuhteeseen ottamisesta päättävä viranomainen voi perustellusta syystä päättää virkasuhteen täyttämättä jättämisestä.
 
Lapsiperheiden sosiaalityön yksikössä, palvelutarpeen arvioinnin tiimissä on ollut haettavana kolme sosiaalityöntekijän virkaa 14. - ​29.2.2024 välisenä aikana vakinaisena täytettäväksi 4.3.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan. Hakuilmoitus julkaistiin Laura-rekrytointijärjestelmän sivustolla, Hyvinvointialueen Avoimet työpaikat-sivustolla, TE-palveluiden sivustolla, Rekrytointi.com-sivustolla ja Duunitorin sivustolla.

Viran kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 7§ mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus. Hakijoilta edellytettiin lisäksi hyviä organisointi-​ ja vuorovaikutustaitoja,​ reflektiokykyä ja asiakaslähtöistä ajattelua. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää myös vastuullista työotetta sekä tahtotilaa moniammatilliseen työskentelyyn.

Päätös

Päätän, että kaksi sosiaalityöntekijän vakituista virkaa jätetään täyttämättä. Haun kolmas virka täytetään erillisellä päätöksellä.

Allekirjoitus

Minna Makkonen, Lapsiperheiden sosiaalityön yksikön esihenkilö

Organisaatiotieto

Perheiden erityispalvelut