Vanhusneuvosto, kokous 17.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 28 Lausunnon antaminen Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen vanhusten palvelujen ympärivuorokautisen palveluasumisen kilpailutuksesta

VAKEDno-2024-1041

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Kotona asumisen palvelujen palvelualuejohtaja Aila Halonen esittelee vanhusneuvostolle ympärivuorokautisen palveluasumisen kilpailutuksen asiaa ja sen valmistelua ja pyytää neuvostolta nostoja asioista, joihin olisi tärkeää kiinnittää huomiota asian valmistelussa. 

Ehdotus

Esittelijä: Aila Halonen, kotona asumisen palvelujen palvelualuejohtaja, aila.halonen@vakehyva.fi.

Vanhusneuvosto päättää

  1. merkitä asian esittelyn tiedoksi;
  2. antaa lausuntonsa ympärivuorokautisen palveluasumisen kilpailutuksesta kokouksessaan 17.4.2024.

Päätös

Vanhusneuvosto päätti:

  1. merkitä asian esittelyn tiedoksi;
  2. antaa lausuntonsa ympärivuorokautisen palveluasumisen kilpailutuksesta kokouksessaan 17.4.2024.

Perustelut

Asian valmistelija: Aila Halonen,​ kotona asumisen palvelujen palvelualuejohtaja,​ aila.halonen@vakehyva.fi.

 

Vanhusneuvoston tehtävänä on ottaa kantaa hyvinvointialueen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun, toteuttamiseen ja seurantaan asioissa, joilla on tai joilla neuvosto arvioi olevan merkitystä ikääntyneen väestön ja heidän tarvitsemiensa palveluiden kannalta. Vanhusneuvosto on mukana myös osallistumisen ja kuulemisen kehittämisessä hyvinvointialueella. 

Vanhusneuvosto päätti 14.3.2024 kokouksessaan antaa lausuntonsa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen vanhusten palvelujen ympärivuorokautisen palveluasumisen kilpailutuksesta 17.4.2024 kokouksessa. Vanhusneuvosto käy tässä kokouksessa lähetekeskustelun vanhusten palvelujen ympärivuorokautisen palveluasumisen kilpailutuksesta ja päättää lausunnon antamisesta ja sen valmistelusta.

 

Ehdotus

Vanhusneuvosto päättää

  1. käydä lähetekeskustelun Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen vanhusten palvelujen ympärivuorokautisen palveluasumisen kilpailutuksesta;
  2. lausunnon antamisesta ja sen valmistelusta.

Päätös

Vanhusneuvosto päätti merkitä vanhusten palvelujen ympärivuorokautisen palveluasumisen kilpailutuksen esittelyn tiedoksi. 

 

 

Kokouskäsittely

Kokouskäsittelyn aikana esittelijä päätti päätösehdotuksesta poiketen merkitä vanhusten palvelujen ympärivuorokautisen palveluasumisen kilpailutuksen esittelyn tiedoksi ja katsoi, ettei vanhusneuvostolla ole tarvetta antaa lausuntoa asiasta valmistelun ollessa riittävän hyvää ja laadukasti.