§ 10 Järjestöyhteistyötä Väestöliitto ry:n kanssa koskevan sopimuksen hyväksyminen

Lataa 

VAKEDno-2024-2256

Päätöspäivämäärä

20.5.2024

Päätöksen tekijä

Lasten, nuorten ja perheiden toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön 32 §:n mukaan toimialajohtaja päättää toimialaansa koskeviin hankkeisiin osallistumisesta sekä sopimuksista, sitoumuksista sekä hankinnoista 46§:n mukaisesti.

Kuvaus

Sopimuksen kohteena on Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella toteutettava Stea-rahoitteinen hanke. Hankkeessa toteutetaan palveluohjauksellinen ja viestinnällinen yhteistyö vuodelle 2024 Väestöliiton perheille suunnatussa vakiintuneessa ja käynnissä olevassa palvelutoiminnassa, jolle Väestöliitto hakee vuosittain jatkorahoitusta Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:lta. Sopimus kattaa toiminta-ajan 1.1.2024 - 31.12.2024.

Yhteistyön tavoitteena on kannatella vahvempaa tukea odottavia vanhempia ja mahdollisuuksien mukaan vähentää vahvemman tuen tarvetta tai vahvemman tuen tarpeen kestoa ennakoivalla, ehkäisevällä ja nopeasti saatavalla keskustelutuella. Tavoitteena on helpottaa keskustelutuen keinoin vanhempien oloa, lisätä toiveikkuutta, pyrkiä ehkäisemään tilanteen ja olon heikkenemistä tarjoamalla neuvontaa, näkökulmia ja työkaluja arkeen. Pyrkimyksenä on erityisesti tarjota vaihtoehtoja kuritusväkivallalle sekä vahvistaa vanhemmuudessa tukevia ihmissuhteita ja muita aineettomia voimavaroja perheen pärjäämiseksi.

Yhteistyöhön ei sisälly taloudellisia velvoitteita. Sopimus astuu voimaan kaikkien sopijaosapuolten allekirjoitettua sopimuksen. Sopimus päättyy sopimusajan päätyttyä tai yhteiseen sopimukseen sopimuksen purkamisesta. Mikäli toiminta saa jatkorahoitusta ja yhteistyöhön ollaan molemmin puolin tyytyväisiä, on tätä sopimusta mahdollista jatkaa vuodelle 2025.

Päätös

Päätän hyväksyä liitteenä olevan sopimuksen koskien järjestöyhteistyötä Väestöliitto ry:n kanssa.

Allekirjoitus

Hanna Mikkonen,
Lasten, nuorten ja perheiden palveluiden toimialajohtaja

Organisaatiotieto

Lasten, nuorten ja perheiden palvelut