§ 9 Tilausmatkustajaliikenteen hankinta esteettömillä pienoisbusseilla

Lataa 

VAKEDno-2024-1974

Päätöspäivämäärä

3.5.2024

Päätöksen tekijä

Vammaispalvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 47 §:n mukaan palvelualuejohtaja päättää alle 1 miljoonan euron hankinnoista,​ sopimuksista ja sitoumuksista. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla palvelualuejohtajan toimivaltaan.

Kuvaus

Hankinnan kohde 

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on valtuuttanut Vantaan kaupungin kilpailuttamaan puolestaan tilausmatkustajaliikenteen hankinnan esteettömillä pienoisbusseilla. 

Hankinnan kohteena on tilausmatkustajaliikenteen kuljetuspalvelu pienoisbusseilla Vantaan kaupungille sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle. Hankinta koskee liikuntarajoitteisten henkilöiden tilausajokuljetuksia erilaisiin tapahtumiin, tilaisuuksiin ja retkille ja muuhun järjestettyyn toimintaan tms., tehtyjen tilausten mukaisesti. Tilaukset tehdään aina erikseen joka matkasta. Pääasiassakuljetuksien lähtöpaikat ovat Vantaan ja Keravan kaupunkien alueilla ja kuljetettavat asuvat edellä mainituissa kaupungeissa.

Palveluun valitaan kaksi toimittajaa. Kuljetuspalvelu tilataan toimittajilta etusijajärjestyksessä. Kuljetukset tilataan aina ensisijaisesti ensimmäiseksi tarjouskilpailussa sijoittuneelta toimittajalta. Mikäli ensisijaisella toimittajalla ei ole kapasiteettia suorittaa kuljetusta tai muun vastaavan syyn vuoksi tilataan kuljetus toiseksi sijoittuneelta toimittajalta.

Vantaan kaupunki ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialue tekevät kumpikin hankinnasta oman päätöksen ja omat sopimukset.

Hankintamenettely

Hankintamenettelynä käytettiin avointa hankintamenettelyä. Kyseessä on kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta.

Sopimuskausi

Sopimuksen kesto on kaksi (2) vuotta alkaen 15.5.2024. Tilaaja varaa oikeuden jatkaa sopimuskautta kahdella (2) yhden (1) vuoden optiolla. Tilaaja ilmoittaa option käyttöönottamisesta 3 kuukautta ennen sopimuskauden päättymistä.

Kysymykset ja vastaukset

Hankintaa koskevat kysymykset tuli jättää sähköisesti Tarjouspalvelu -portaalissa 25.3.2024 klo 12:00 mennessä. Hankintayksikkö vastasi kysymyksiin ja vastaukset ovat olleet nähtävillä portaalissa 27.3.2024.

Tarjoukset

Tarjouspyyntö julkaistiin Tarjouspalvelu -portaalissa 12.3.2024 ja tarjoukset tuli jättää 4.4.2024 klo 16.00 mennessä. Määräaikaan mennessä saapui kolme (3) tarjousta.

Tarjouksen tekivät seuraavat tarjoajat:

- Rapiditaxi Oy (y-tunnus: 0654744–5)

- Rolly Uusimaa Oy (y-tunnus: 1780028–2)

- The Yellow Line Oy (y-tunnus: 0847050-9)

Tarjoajien soveltuvuus

Kaikki tarjoajat täyttivät soveltuvuusvaatimukset.

Tarjouksien tarjouspyynnön mukaisuus

Tarjouspyynnössä tarjoajia pyydettiin ilmoittamaan hintaa odotusmaksulle. Odotusmaksun tuli olla yleisen taksialan taksojen mukainen ja vastata todellisia odotuksesta palveluntuottajalle koituvia kustannuksia. Hankintayksikkö lähetti Rapiditaxi Oy:lle tarjouksen täsmennyspyynnön 10.4.2024. Tarjoajaa pyydettiin antamaan selvitys odotusmaksun hinnan muodostumisesta. Selvityksestä tuli käydä ilmi annetun odotusmaksun hinnan vastaavuus odotuksista aiheutuvien todellisten kustannusten kanssa. Tarjoaja täsmensi tarjoustaan 15.4.2024 ja täsmennyksen jälkeen tarjous oli tarjouspyynnön mukainen.

Kaikki tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

Tarjousten valintaperusteet

Tarjousten vertailuperusteena on halvin hinta. Hankinnan laadulliset kriteerit on otettu huomioon vähimmäisvaatimuksissa. Halvimman kuljetuspalvelun kilometrihinnan (€ / 1 km) tarjouksessaan antanut tarjoaja on tarjouskilpailun voittaja, ja valitaan etusijajärjestyksessä 1. toimittajaksi. Toiseksi halvimman kilometrihinnan antanut tarjoaja valitaan etusijajärjestyksessä 2. toimittajaksi.

Tarjousten vertailu

Tarjoukset sijoittuivat vertailussa seuraavasti:

1. The Yellow Line Oy

2. Rapiditaxi Oy

3. Rolly Uusimaa Oy

Tarkempi erittely tarjousten vertailusta on tämän viranhaltijapäätöksen liitteenä olevassa vertailutaulukossa.

Hankinnan arvioitu arvo

Hankinnan arvioitu arvo sopimuskaudella on Vantaan kaupungilla ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella yhteensä 150 000 euroa (alv 0 %). Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen arvioitu osuus neljän vuoden sopimuskaudelle on 75 000 euroa, alv.0 %.

Päätös

Päätän valita esteettömillä pienoisbusseilla tehtävien tilausajojen etusijajärjestyksessä 1. toimittajaksi The Yellow Line Oy:n sen tähän tarjouskilpailuun tekemän tarjouksen perusteella ja etusijajärjestyksessä 2. toimittajaksi Rapiditaxi Oy:n sen tähän tarjouskilpailuun tekemän tarjouksen perusteella.

Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto-oikeuttaan.

Sitova sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella. 

Allekirjoitus

Terhi Tehola, Vammaispalvelun palvelualueen palvelualuejohtaja 

Organisaatiotieto

Hankinta