§ 10 Tutkimuslupa: Lähijohtajan perehdytys

Lataa 

VAKEDno-2024-848

Päätöspäivämäärä

3.5.2024

Päätöksen tekijä

Vammaispalvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön § 34 mukaan palvelualuejohtajan toimivaltaan kuuluu päättää palvelualuetta koskevista tutkimusluvista.

Kuvaus

Lapin ammattikorkeakoulun YAMK opiskelija *** hakee tutkimuslupaa tutkimukselleen: Lähijohtajan perehdytys

Tutkimussuunnitelman tiivistelmä
 Opinnäytetyön tarkoituksena on kartoittaa vammaispalveluiden asumispalveluiden lähijohtajan perehdytyksen nykytilanne. Opinnäytetyön tavoitteena on luoda tarpeiden mukainen ko. lähijohtajan perehdytysmateriaalin sisältö Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen käyttöön. Opinnäytetyö on tutkimuksellinen kehittämistyö. Aineiston keruu- ja analyysimenetelmänä on työpajatyöskentely.

Tutkimuslupahakemuksen käsittely
Tutkimuslupahakemus on saapunut Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kirjaamoon 19.2.2024, jonka jälkeen hakemusta täydennettiin. Tehdyn arvion mukaan tutkimussuunnitelmasta ja sen liiteasiakirjoista käy riittävästi ilmi hyvä tutkimuskäytäntö.

Tutkimuksesta hyvinvointialueelle syntyvät kustannukset
Tutkimus aiheuttaa välillisiä työaikakustannuksia työpajaan osallistuvien henkilöiden osalta noin 1-2 tuntia.

Tutkijan sitoutuminen toteuttamisehtoihin
Mikäli tutkimuksen valmistuminen viivästyy, tulee siitä ilmoittaa sähköpostitse Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kirjaamoon. Tarvittaessa tulee lähettää myös tutkimusluvan jatkohakemus kirjaamoon.

Tutkija on sitoutunut siihen, ettei käytä saamiaan tietoja tutkittavan tai hänen läheistensä vahingoksi tai halventamiseksi tai sellaisten etujen loukkaamiseksi, joiden suojaksi on säädetty salassapitovelvollisuus ja tietosuojasäännöksiä eikä luovuta kerättyjä tietoja muuhun tarkoitukseen kuin mihin tutkimuslupa on myönnetty. Tutkija sitoutuu myös noudattamaan tutkimuseettisiä periaatteita sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella määriteltyjä tutkimuksen toteutusehtoja.

Tutkimuksen valmistuttua tutkimusraportti tulee toimittaa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen käyttöön sähköpostitse pdf-versiona kirjaamoon, kirjaamo@vakehyva.fi. Tutkija ilmoittaa samalla mahdollisesti syntyneen rekisteriaineiston hävittämisestä.

Tutkimuksen puoltaja
Tutkimuksen toteuttamista hyvinvointialueella puoltaa tehtäväaluepäällikkö ***

Yhteyshenkilö hyvinvointialueella
Tutkimuksen yhteyshenkilönä hyvinvointialueella on tehtäväaluepäällikkö ***

Päätös

Palvelualuejohtaja päätti myöntää tutkimukselle: Lähijohtajan perehdytys

Allekirjoitus

Terhi Tehola, vammaispalvelujen palvelualuejohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue