§ 29 Muutos konsernipalvelujen toimialan jakamisessa palvelualueisiin

Lataa 

VAKEDno-2024-2020

Päätöspäivämäärä

8.5.2024

Päätöksen tekijä

Hyvinvointialuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 5 luvun 31 §:n mukaan hyvinvointialuejohtaja jakaa toimialat palvelualueisiin sekä päättää erillispalvelualueista. Toimialajohtaja päättää alaistensa palvelualueiden jakautumisesta tehtäväalueisiin sekä toimintayksiköihin.

Kuvaus

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen organisaatio jakautuu toimialoihin, palvelualueisiin, tehtäväalueisiin ja toimintayksiköihin. Hyvinvointialueen konsernipalvelujen toimiala muodostuu kahdeksasta palvelualueesta ja niiden tehtäväalueista.

Konsernipalveluiden toimittua yli vuoden sille luodulla rakenteella, on huomattu tarve yhdistää tietohallinnossa toimiva tiedolla johtamisen ja arkkitehtuurin tehtäväalue talouspalveluissa toimivien talouden ohjauksen ja suunnittelun sekä strategian tuki- tehtäväalueiden kanssa. Jotta organisaatioiden kokonaisuus säilyy yhteismitallisena ja johtaminen oikealla tasolla, muodostetaan näistä kolmesta tehtäväalueesta uusi palvelualue konsernipalveluihin. Uusi palvelualue on nimeltään "Taloussuunnittelu-, analytiikka- ja strategiapalvelut". Uusi palvelualue muodostetaan yhdistämällä kolme tehtäväaluetta: strategian tuki, talouden ohjaus ja suunnittelu talouspalveluista sekä tiedolla johtamisen palvelut tietohallinnosta. Muutoksen yhteydessä tiedolla johtamisen ja arkkitehtuurin tehtäväalueelta jäävät hyvinvointialueen tietojärjestelmäarkkitehtuuriin liittyvät vastuut tietohallinnon palvelualeelle. Pääperiaate organisaatiomuutoksen toteuttamisessa on se, että tehtävät ja vastuut ja henkilöt siirtyvät muutoin as-is periaatteella. 

Organisaatiomuutos on käsitelty yhteistoiminnassa henkilöstön edustajien kanssa 17.4.2024. Palvelualueelle ei perusteta uutta johtajan virkaa tai tehtävää, vaan johtajana toimii konsernipalveluiden toimialajohtaja oman toimensa ohella. Uudistuksella tavoitellaan tiivistyvää yhteistyötä ja synergiaa siirtyvien tiimien välillä sekä selkiytetään johtamisen rakenteita. 

Organisaatiomuutosta on käsitelty yhteistoimintalain ja hyvinvointialueen yhteistoimintasopimuksen mukaisissa yhteistoimintaneuvotteluissa 17.4.2024 ja muutosta on sittemin käsitelty siirtyvien henkilöiden kanssa normaaleissa tiimipalaverirakenteissa.

Päätös

Päätän perustaa Taloussuunnittelu-, analytiikka- ja strategiapalvelut -palvelualueen konsernipalvelujen toimialalle.

Allekirjoitus

Hyvinvointialuejohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue