§ 9 Tutkimuslupa: Pienten lasten ohjattu omahoito-ohjelma. Työvälineen käyttöönotto osana lapsiperheiden varhaista tukea Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella

Lataa 

VAKEDno-2024-1564

Päätöspäivämäärä

10.5.2024

Päätöksen tekijä

Lasten, nuorten ja perheiden toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 33 §:n mukaan toimialajohtajan toimivaltaan kuuluu päättää kyseistä toimialaa koskevista tutkimusluvista.

Kuvaus

LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijat *****hakevat tutkimuslupaa yamk-opinnäytetyöhön Pienten lasten ohjattu omahoito-ohjelma. Työvälineen käyttöönotto osana lapsiperheiden varhaista tukea Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella.

Tutkimussuunnitelman tiivistelmä

Opinnäytetyön tavoitteena on perheille tarjottavan varhaisen tuen vahvistaminen ja lasten hyvinvoinnin lisääminen hyvinvointialueella. Opinnäytetyö toteutetaan tutkimuksellisena kehittämistyönä, jossa selvitetään Terapiat etulinjaan -toimintamallin järjestämän ”Pienten lasten ohjattu omahoito-ohjelma”- koulutuksen ja työmallin käytettävyyttä koulutukseen osallistuvilta perheiden ennaltaehkäisevien palvelujen ja perheitä tukevien palvelujen työntekijöiltä teemahaastattelun sekä työpajatyöskentelyn avulla. Saadun tutkimusaineiston pohjalta on tarkoitus tehdä kehittämisehdotuksia pienten lasten ohjatun omahoito-ohjelman käyttöönotosta hyvinvointialueella. Aineisto anonymisoidaan. Tutkimusaineiston keruuaika on 05-06/2024 ja tutkimuksen arvioitu valmistumisaika on 03/2025.

Tutkimuslupahakemuksen käsittely

Tutkimuslupahakemus on saapunut Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kirjaamoon 4.4.2024. Hakemukseen on saatu täydentäviä tietoja 16.4.2024, 23.4.2024 ja 2.5.2024. Tehdyn arvion mukaan tutkimussuunnitelmasta ja sen liiteasiakirjoista käy riittävästi ilmi hyvä tutkimuskäytäntö.

Tutkimuksesta hyvinvointialueelle syntyvät kustannukset

Teemahaastattelut etäyhteydellä (8 osallistujaa, á 30min) ja työpajatyöskentely etäyhteydellä (8 osallistujaa, 1,5 h).

Tutkijan sitoutuminen toteuttamisehtoihin

Mikäli tutkimuksen valmistuminen viivästyy,​ tulee siitä ilmoittaa sähköpostitse Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kirjaamoon. Tarvittaessa tulee lähettää myös tutkimusluvan jatkohakemus kirjaamoon.

Tutkija on sitoutunut siihen,​ ettei käytä saamiaan tietoja tutkittavan tai hänen läheistensä vahingoksi tai halventamiseksi tai sellaisten etujen loukkaamiseksi,​ joiden suojaksi on säädetty salassapitovelvollisuus ja tietosuojasäännöksiä eikä luovuta kerättyjä tietoja muuhun tarkoitukseen kuin mihin tutkimuslupa on myönnetty. Tutkija sitoutuu myös noudattamaan tutkimuseettisiä periaatteita sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella määriteltyjä tutkimuksen toteutusehtoja.

Tutkimuksen valmistuttua tutkimusraportti tulee toimittaa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen käyttöön sähköpostitse pdf-​versiona kirjaamoon. Tutkija ilmoittaa samalla mahdollisesti syntyneen rekisteriaineiston hävittämisestä.

Tutkimuksen puoltaja

Tutkimuksen toteuttamista hyvinvointialueella puoltaa *****

Yhteyshenkilö hyvinvointialueella

Tutkimuksen yhteyshenkilö hyvinvointialueella on *****

Valmistelija

*****

Päätös

Päätän myöntää tutkimusluvan tutkimukselle: Pienten lasten ohjattu omahoito-ohjelma. Työvälineen käyttöönotto osana lapsiperheiden varhaista tukea Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella

Allekirjoitus

Lasten, nuorten ja perheiden palvelujen toimialajohtaja Hanna Mikkonen
 

Organisaatiotieto

Lasten, nuorten ja perheiden palvelut