§ 6 Lasten ja nuorten psyykkisen hyvinvoinnin yksikön toiminnan supistaminen psykososiaalisten lääkäripalvelujen osalta aikavälillä 1.7.2024-14.7.2024

Lataa 

VAKEDno-2024-2148

Päätöspäivämäärä

14.5.2024

Päätöksen tekijä

Perheiden ennalta ehkäisevien palvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Palvelualuejohtajan toimivaltaan kuuluu hallintosäännön 34 §:n kohdan 4. mukaisesti päättää palvelualueen hallinnassa olevien toimipisteiden tilapäisistä sulkemisista tai siirrosta enintään kahden kuukauden ajaksi.

Kuvaus

Perheiden ennalta ehkäisevien palvelujen palvelualuejohtaja on päättänyt 7.3.2024 § 3 psykososiaalisten lääkäripalvelujen kesäajan poikkeusaukioloajoista. Kesäajan aukioloaikoihin on tullut muutoksia, joten asiasta on tarpeellista laatia uusi päätös. Perusteena muutokselle on palvelutarpeen muuttunut tilanne Viertolan kouluampumisen vuoksi. Hallintolain 50–52 §:n mukaan viranomainen voi ratkaista käsittelemänsä asian uudelleen, jos asiaan on tullut sellaista uutta selvitystä, joka voi olennaisesti vaikuttaa päätökseen.

Psykososiaalisten lääkäripalvelujen toiminta jatkuu supistettuna aikavälillä 1.7.2024-14.7.2024.

Yksikön lääkäripalveluja ei ole tarkoituksenmukaista kohdentaa koko kesälomakaudelle (heinäkuu), koska asiakkaiden ohjautuminen palveluun ja vastaanotoille on heinäkuussa merkitsevästi vähäisempää. Viertolan kouluampumiseen liittyen ennakoidaan palvelutarpeen kasvua, jonka vuoksi yksikön lääkäripalveluja tarjotaan osan aikaa heinäkuusta. Yksiköstä ei tarjota hoitoa akuutteihin tilanteisiin, joten lääkäripalvelujen supistamisella ei ole merkitseviä vaikutuksia asiakkaiden hoitoon heinäkuun aikana. 

Tällä päätöksellä kumotaan perheiden ennalta ehkäisevien palvelujen palvelualuejohtajan 7.3.2024 tehty viranhaltijapäätös § 3.

Päätös

Päätän, että:

  1. Lasten ja nuorten psyykkisen hyvinvoinnin yksikön toiminta jatkuu psykososiaalisten lääkäripalvelujen osalta supistettuna aikavälillä 1.7.2024-14.7.2024 kesälomakauden vuoksi.

Allekirjoitus

Mirja Varis, perheiden ennalta ehkäisevien palvelujen palvelualuejohtaja

Organisaatiotieto

Laki- ja päätöspalvelut