§ 3 Työ- ja päivätoiminnan esihenkilön vakituisen viran (ID 2203) täyttäminen 5.8.2024 alkaen

Lataa 

VAKEDno-2024-2244

Päätöspäivämäärä

16.5.2024

Päätöksen tekijä

Tehtäväaluepäällikkö työllistymistä ja osallisuutta tukevat palvelut

Päätöksen peruste

Määräaikaan mennessä tehtävää haki yhteensä 21 henkilöä, joista kelpoisuusehdot täytti 19 henkilöä. Haastatteluun kutsuttiin hakemusten perusteella kolme (3) hakijaa. Haastattelut suorittivat tehtäväaluepäällikkö Toni Kinnunen, työ- ja päivätoiminnan esihenkilö Saara Mustonen ja toiminnanohjaaja Jenni Autio 13.5.2024. Hakemusten, vahvan työkokemuksen liittyen osatyökykyisten henkilöiden työllistämiseen sekä haastattelujen perusteella tehdyn kokonaisarvion perusteella tehtävää hakeneista henkilöistä YAMK sosionomi Kim Lautamo täyttää parhaiten ne pätevyydet ja ominaisuudet, joita viran menestyksellinen hoitaminen edellyttää. 

 

Arvioinnissa on otettu huomioon laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta ja yhdenvertaisuuslain säännökset ja kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain 12 §:n syrjintäkielto. Hakuilmoituksessa esitetyn ohella viran täyttöä ohjaavat perustuslain 125 §:n yleiset virkanimitysperusteet. Näitä ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Yleisen käytännön mukaan taidolla tarkoitetaan koulutuksen ja työkokemuksen avulla hankittuja tietoja, kyky viittaa henkilön tuloksellisen työskentelyn edellyttämiin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin, kuten luontaiseen lahjakkuuteen, järjestelykykyyn, aloitteellisuuteen ja muihin vastaaviin tehtävien hoitamisen kannalta tarpeellisiin kykyihin ja koeteltu kansalaiskunto tarkoittaa yleisessä kansalaistoiminnassa saatuja viran hoidon kannalta merkityksellisiä ansioita sekä nuhteetonta käytöstä.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 57 §:n mukaan aluevaltuusto päättää hyvinvointialuejohtajan ja toimialajohtajien valinnasta. Hyvinvointialuejohtaja valitsee suorat alaisensa, jotka eivät ole toimialajohtajia. Lisäksi hyvinvointialuejohtaja päättää toimialajohtajan avoimen viran hoitajan. Toimialajohtaja, palvelualuejohtaja ja tehtäväalueen päällikkö ja toimintayksikön esihenkilö valitsee muun alaisensa henkilöstön. Palvelussuhteeseen ottamisessa on huomioitava kulloinkin voimassa olevat mahdolliset täyttölupamääräykset. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla tehtäväaluepäällikön toimivaltaan.

Kuvaus

Aikuissosiaalityön ja vammaispalvelujen toimiala, Aikuissosiaalityön palvelut, Työllistymistä ja osallisuutta tukevat palvelut vastuualueella on ollut työ- ja päivätoiminnan esihenkilön virka haettavana 23.4.-7.5.2024 välisenä aikana. Hakuilmoitus julkaistiin Laura-rekrytointijärjestelmällä Kuntarekry-palvelun internet-sivuilla (www.kuntarekry.fi) ja Työmarkkinatorilla (www.mol.fi).

 

Työ- ja päivätoiminnan esihenkilön viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaali- ja terveysalan amk-tutkinto tai aikaisempi opistoasteen tutkinto. Lisäksi valittavalta henkilöltä edellytetään monien asioiden saman aikaista hallitsemista, hyviä verkosto- ja yhteistyötaitoja, paineensietokykyä, hyviä tietoteknisiä taitoja sekä kehittävää ja avointa työotetta. 

Päätös

Päätän

  1. ottaa YAMK sosionomi Kim Lautamon työ- ja päivätoiminnan esihenkilön virkaan vakinaisesti 5.8.2024 alkaen, koska hänellä on koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä hakemuksen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen;
  2. että virkaa täytettäessä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.
  3. että viran tehtäväkohtainen palkka on 3600 euroa/kk.

Allekirjoitus

Toni Kinnunen
Tehtäväaluepäällikkö

Organisaatiotieto

Aikuissosiaalityön palvelut