§ 16 Järjestöyhteistyötä autismisäätiön kanssa koskevan sopimuksen hyväksyminen

VAKEDno-2024-2702

Päätöspäivämäärä

7.6.2024

Päätöksen tekijä

Lasten, nuorten ja perheiden toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön 32 §:n mukaan toimialajohtaja päättää toimialaansa koskeviin hankkeisiin osallistumisesta sekä sopimuksista, sitoumuksista sekä hankinnoista 46§:n mukaisesti.

Kuvaus

Sopimuksen kohteena on Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella toteutettava Stea-rahoitteinen hanke.

Sun huki -hankkeen (STEA, 2024-2026) tarkoituksena on kehittää neuromoninaisuuden huomioivia toimintatapoja nuorten ja vanhempien hyvinvoinnin tueksi. Kohderyhmänä ovat yläkouluikäiset ja toisella asteella olevat neurokirjon nuoret ja heidän perheensä sekä työssään nuoria kohtaavat ammattilaiset. Hankkeen tavoitteina on lisätä neurokirjon nuorten ja heidän vanhempiensa hyvinvointia sekä lisätä neurokirjon nuorten tarpeiden tunnistamista ja neuromoninaisuuden huomioivien toimintatapoja nuorten toimintaympäristöissä.

Yhteistyön toteutusmuotoina ovat asiakasohjaus, ohjausryhmätyöskentelyyn osallistuminen sekä hyvinvointialueen tarpeiden perusteella ammattilaisten kouluttaminen aiheesta. Hyvinvointialueella tarjotaan kohderyhmään kuuluville nuorille ja vanhemmille mahdollisuutta osallistua hankkeen toimintana toteutettaviin hyvinvointia tukeviin valmennuksiin. Hankkeen ohjausryhmä kokoontuu vähintään kaksi kertaa vuodessa.

Yhteistyöhön ei sisälly taloudellisia velvoitteita. Sopimus astuu voimaan kaikkien sopijaosapuolten allekirjoitettua sopimuksen. Sopimus päättyy sopimusajan päätyttyä tai yhteiseen sopimukseen sopimuksen purkamisesta.

Päätös

Päätän hyväksyä liitteenä olevan sopimuksen koskien järjestöyhteistyötä Autismisäätiö sr:n kanssa.

Allekirjoitus

Hanna Mikkonen,
Lasten, nuorten ja perheiden palveluiden toimialajohtaja

Organisaatiotieto

Lasten, nuorten ja perheiden palvelut