§ 10 Lapsiperheiden psykososiaalisten palvelujen toimipisteiden tilapäinen sulkeminen ajanjaksolla 1.7.-26.7.2024   

Lataa 

VAKEDno-2024-2214

Päätöspäivämäärä

20.5.2024

Päätöksen tekijä

Perheitä tukevien palvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Palvelualuejohtajan toimivaltaan kuuluu hallintosäännön 5. luvun 34 § mukaisesti päättää palvelualueen hallinnassa olevien toimipisteiden tilapäisistä sulkemisista tai siirrosta enintään kahden kuukauden ajaksi. 

Kuvaus

Lapsiperheiden psykososiaaliset palvelut tarjoavat hyvinvointialueen asiakkaille palveluja kahdeksassa eri toimipisteessä Vantaan ja Keravan alueella. Aikaisempien vuosien kokemuksen perusteella palvelujen kysyntä on heinäkuussa muita kuukausia vähäisempää. Tämä on huomioitu henkilöstön vuosilomien suunnittelussa, jotta tehtäväalueen toiminta pystytään turvaamaan ajankohtina, jolloin asiakkaat eniten palvelua tarvitsevat.

Työnjohdollisen tuen ja työturvallisuuden takaamiseksi on tarkoituksenmukaista sulkea osa toimipisteistä ajalla 1.-26.7.2024 ja keskittää asiakasvastaanottoja Vantaalle Koivukylään (Karsikkokuja 17) ja Tikkurilaan (Vernissakatu 6). Edellä mainittujen toimipisteiden lisäksi tehtäväalueella Vernissakatu 4:n ja Kultarikontie 2:n toimipisteissä palvellaan kaikkia hyvinvointialueen asiakkaita kuten muinakin aikoina. Palvelua tarjotaan asiakkaille heidän toiveidensa mukaisesti myös etävastaanottoina tai muussa asiakkaan kanssa sovitussa paikassa, esimerkiksi kotona tai muualla lähiympäristössä. Neuvonta ja ohjaus -palvelut järjestetään läpi kesän normaalisti. 

Päätös

Päätän, että:

  1. Seuraavat lapsiperheiden psykososiaalisten palvelujen toimipisteet suljetaan neljän viikon ajaksi ajalla 1.-26.7.2024: 
    • Perheneuvolapalvelujen Itä-Pohjoisen tiimin toimipiste: Kultasepänkatu 7, Kerava 
    • Perheneuvolapalvelujen Läntisen tiimin toimipisteet: Jönsaksentie 4, Vantaa sekä Pakkalankuja 5, Vantaa 
    • Lasten ja nuorten psyykkisen hyvinvoinnin yksikön lasten tiimin toimipisteet: Pakkalankuja 5, Vantaa sekä Jönsaksentie 4, Vantaa 
    • Lasten ja nuorten psyykkisen hyvinvoinnin yksikön nuorten tiimin toimipisteet: Rajatorpantie 8, Vantaa sekä Kultasepänkatu 7, Kerava  
  2. Kyseisten toimipisteiden asiakasvastaanotot keskitetään yllä mainittuina ajankohtina Vantaan Koivukylään (Karsikkokuja 17) ja Tikkurilaan (Vernissakatu 6). Palvelua tarjotaan asiakkaille heidän toiveidensa mukaisesti myös etävastaanottoina tai muussa asiakkaan kanssa sovitussa paikassa. Neuvonta ja ohjaus -palvelut järjestetään läpi kesän normaalisti. 

 

Allekirjoitus

Reetta Voutilainen, palvelualuejohtaja, perheitä tukevat palvelut

Organisaatiotieto

Laki- ja päätöspalvelut