§ 9 Päätös sitoutumisesta Tuomi-Logistiikka Oy:n avustajakoirat 2024 yhteishankintaan

Lataa 

VAKEDno-2024-2124

Päätöspäivämäärä

22.5.2024

Päätöksen tekijä

Terveysasemapalvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hallintosäännön 47 §:n (toimivalta hankinnoissa, sopimuksissa ja sitoumuksissa) mukaisesti palvelualuejohtaja päättää alle 1 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista. Asian päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla palvelualuejohtajan toimivaltaan.

Kuvaus

Tuomi-Logistiikka Oy on kilpailuttamassa valtakunnallisena hankintarenkaana toteutettavan yhteishankinnan koskien avustajakoiria, jotka nykyään kuuluvat lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineasetuksen (1363/2011) 1 §:n määritelmään. Terveydenhuoltolain (2010/1326) 29 §:ssä mukaan hyvinvointialueen on järjestettävä potilaan sairaanhoitoon liittyvä lääkinnällinen kuntoutus, johon lain mukaan kuuluu lääkinnälliseen kuntoutukseen liittyvät apuvälinepalvelut.

Hankintalain (1397/2016) 21§:n mukaisesti; ”Hankintayksiköt voivat sopia yksittäisen hankinnan toteuttamisesta yhdessä. Hankintaan osallistuvat hankintayksiköt vastaavat yhdessä tämän lain säännösten noudattamisesta, jos hankinta toteutetaan kokonaisuudessaan kaikkien hankintaan osallistuvien hankintayksiköiden nimissä ja niiden puolesta. Tätä yhteisvastuuta sovelletaan myös tilanteissa, joissa yksi osallistuvista hankintayksiköistä toteuttaa hankintamenettelyn omasta ja osallistuvien hankintayksiköiden puolesta. Jos hankintamenettelyä ei toteuteta kaikkien osallistuvien hankintayksiköiden nimissä ja puolesta, osallistuvat hankintayksiköt vastaavat yhdessä tämän lain säännösten noudattamisesta siltä osin kuin ne ovat toteuttaneet hankintamenettelyn vaiheet yhdessä. Osallistuva hankintayksikkö on yksin vastuussa tämän lain säännösten noudattamisesta niiden vaiheiden osalta, jotka se toteuttaa omissa nimissään ja omasta puolestaan.”

Tuomi-Logistiikka Oy toteuttaa syksyllä 2024 kilpailutuksen avustajakoirista. Hankintaan on osallistumassa noin 18 hankintaorganisaatiota ympäri Suomea. Yhteishankinnan kautta voidaan hankkia avustajakoiria hyvinvointialueen asiakkaille. Avustajakoiria käyttävät toimintakykyrajoitteiset täysi-ikäiset henkilöt apuvälineenä päivittäisissä toimissa.

Hankintasopimusta voivat hyödyntää vain ne, jotka ovat sitoutuneet hankintaan ennen hankintailmoituksen julkaisua. Vantaan ja Keravan hyvinvointialue sitoutuu Tuomi Logistiikka Oy:n järjestämään hankintarenkaana toteutettavaan yhteishankintaan sekä tekemään hankintansa kilpailutuksen perusteella valituksi tulleelta toimittajalta/ toimittajilta. Vantaan ja Keravan hyvinvointialue valtuuttaa Tuomi Logistiikka Oy:n järjestämään kilpailutuksen ja tekemään hankintapäätöksen. Vantaan ja Keravan hyvinvointialue solmii ja allekirjoittaa hankintasopimuksen/hankintasopimukset ja muut mahdolliset sopimukset päätöksessä valittujen yritysten kanssa.

Tuomi-Logistiikan kilpailutuksen kokonaiskustannukset jaetaan tasan hankintaan osallistujien kesken. Liittymällä avustajakoirien valtakunnalliseen yhteishankintaan, Vantaan ja Keravan hyvinvointialue saa etua suuremmasta kilpailutetusta volyymistä.

Hankinnan arvioitu kokonaisarvo Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen osalta on noin 109 575 € (alv 0%)/vuosi, yhteensä neljän sopimusvuoden ajalle laskettuna noin 438 300 € (alv 0%).

Päätös

Päätän, että Vantaan ja Keravan hyvinvointialue sitoutuu Tuomi Logistiikka Oy:n järjestämään hankintarenkaana toteutettavaan yhteishankintaan sekä tekemään hankintansa kilpailutuksen perusteella valituksi tulleelta toimittajalta/toimittajilta.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue valtuuttaa Tuomi Logistiikka Oy:n järjestämään kilpailutuksen ja tekemään hankintapäätöksen puolestaan. Vantaan ja Keravan hyvinvointialue solmii ja allekirjoittaa hankintasopimuksen/hankintasopimukset ja muut mahdolliset sopimukset päätöksessä valittujen yritysten kanssa.

Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka,​ kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto-​oikeuttaan. 

Allekirjoitus

Anna Peitola
Terveysasemapalveluiden palvelualuejohtaja

Organisaatiotieto

Hankinta