§ 8 Järjestöyhteistyön Pelastakaa Lapset ry:n Kanava-eroon joutuneiden perheiden tuki -hankkeen sopimukseen sitoutuminen

Lataa 

VAKEDno-2024-2421

Päätöspäivämäärä

24.5.2024

Päätöksen tekijä

Aikuissosiaalityön ja vammaispalvelujen toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön 33 §:n mukaan toimialuejohtaja päättää toimialaansa koskeviin hankkeisiin osallistumisesta sekä sopimuksista, sitoumuksista, sekä hankinnoista 47 §:n mukaisesti.

Kuvaus

Sopimuksen kohteena on Pelastakaa Lapset ry:n johtama, EU:n turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF) osarahoittama Kanava-eroon joutuneiden perheiden tuki -hanke (myöhemmin tässä sopimuksessa ”Kanava-hanke”) ja sen puitteissa Pelastakaa Lapset ry:n ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tekemä yhteistyö.

Kanava-hankkeen tavoitteena on kehittää ratkaisuja pakolaistaustaisten perheiden tuen tarpeeseen vastaamiseksi perheiden erossa olon ja perheenyhdistämisen aikana. Hanke edistää myönteistä vanhemmuutta, kotoutumista ja perheiden hyvinvointia materiaalituotannon ja siihen liittyvän matalan kynnyksen toiminnan, ammattilaisille suunnattujen koulutusten ja vaikuttamistyön keinoin. 

Sopimuksen osapuolet toimivat yhteistyössä seuraavalla tavalla:

Pelastakaa Lapset ry vastaa hankkeen hallinnoinnista, rahoituspäätöksessä edellytettyjen toimintojen toteuttamisesta sekä raportoinnista EU:n turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF) edellyttämällä tavalla.

Hankkeessa tarjotaan lapsille ja vanhemmille tietoa perheen erossa olon ja perheenyhdistämisen vaikutuksista hyvinvointiin sekä työkaluja haastavissa tilanteissa toimimiseen. Hankkeessa kehitetään vanhemmuuden tuen mallia, jonka pohjalta tarjotaan ammattilaisille työkaluja eri kieli- ja kulttuuritaustoista tulevien pakolaistaustaisten perheiden kanssa toimimiseen. Ammattilaisten koulutuksilla edistetään kulttuurien välisen osaamisen vahvistumista ja lasten, nuorten ja vanhempien kanssa työskentelyä perheenyhdistämisen aikana. Ammattilaisille ja perheiden asioista päättäville tahoille tarjotaan ajantasaista tietoa lasten ja vanhempien tuen tarpeista sekä näihin vastaamisesta selvitysten ja seminaarien kautta.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue osallistuu asiantuntijatasoiseen tiedonvaihtoon osana hankkeen selvitystyötä, kehittämistä ja materiaalituotantoa, ohjaa ammattilaisia hankkeen koulutuksiin sekä tukee asiakasohjauksessa hankkeen ryhmätoimintoihin. Hyvinvointialueen edustaja osallistuu Kanava-hankkeen ohjausryhmän työskentelyyn.

Yhteistyöhön ei sisälly taloudellisia velvoitteita. Sopimus astuu voimaan kaikkien sopijaosapuolten allekirjoitettua sopimuksen. Sopimus voimassa sopimusajan 1.1.2024-31.12.2026.

Päätös

Päätän hyväksyä liitteenä olevan sopimuksen koskien järjestöyhteistyötä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa.

Allekirjoitus

Kirsi Leväpelto, toimialajohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue