§ 7 Sosiaalityöntekijän viran täyttäminen

Lataa 

VAKEDno-2024-2457

Päätöspäivämäärä

28.5.2024

Päätöksen tekijä

Lapsiperheiden sosiaalityön yksikön esihenkilö

Päätöksen peruste

Määräaikaan 24.04.2024 klo 16.00 mennessä virkaa haki kolme hakijaa, joista kaksi täytti kelpoisuusehdot. Haastatteluryhmä, johon kuuluivat johtavat sosiaalityöntekijät Heli Ronimus, Riikka Kuittinen ja Hanna Merikallio päättivät kutsua kaksi hakijaa haastatteluun. Haastattelut järjestettiin 29.4.2024 Vernissakatu 8:ssa ja 8.5.2024 Sampolassa Keravalla.

Valinta perustuu hakijoiden kelpoisuuden arviointiin, ansiovertailuun ja hakijoiden haastatteluihin. Arvioinnissa on otettu huomioon laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta ja yhdenvertaisuuslain säännökset ja kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain 12 §:n syrjintäkielto. Edellä esitetyn ohella viran täyttöä ohjaavat perustuslain 125 §:n yleiset virkanimitysperusteet. Virkanimitysperusteita ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Yleisen käytännön mukaan taidolla tarkoitetaan koulutuksen ja työkokemuksen avulla hankittuja tietoja, kyky viittaa henkilön tuloksellisen työskentelyn edellyttämiin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin, kuten luontaiseen lahjakkuuteen, järjestelykykyyn, aloitteellisuuteen ja muihin vastaaviin tehtävien hoitamisen kannalta tarpeellisiin kykyihin ja koeteltu kansalaiskunto tarkoittaa yleisessä kansalaistoiminnassa saatuja viran hoidon kannalta merkityksellisiä ansioita sekä nuhteetonta käytöstä

Haastatteluryhmä katsoo, että sosiaalityöntekijät ********** ja ********** omaavat koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä hakemuksen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen.

 

Sosiaalityöntekijät ********** ja ********** ovat esittäneet rikosrekisteriotteensa aiemmin. Sosiaalityöntekijät ********** ja ********** ovat olleet valintaa edeltävästi töissä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella, eikä viran täytössä tästä syystä noudateta kuuden kuukauden koeaikaa.

Virat ovat vakinaisia. Tikkurilan Vernissakadulle avattu virka täytetään 13.5.2024 alkaen ja Keravan Sampolaan avattu virka täytetään 1.6.2024 alkaen. Palvelussuhteen ehdot ja tehtäväkohtainen palkka määräytyvät SOTE TES:n mukaisesti.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 57 §:n mukaan toimialajohtaja, palvelualuejohtaja, tehtäväalueen päällikkö ja toimintayksikön esimies valitsee alaisensa henkilöstön.

Kuvaus

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen palvelualueella on ollut kaksi sosiaalityöntekijän virkaa haettavana 26.3. - 24.4.2024 välisenä aikana. Hakuilmoitus julkaistiin Laura-rekrytointijärjestelmän sivustolla, Hyvinvointialueen Avoimet työpaikat-sivustolla, TE-palveluiden sivustolla, Rekrytointi.com-sivustolla ja Duunitorin sivustolla.

Sosiaalityöntekijän työtehtävät sisältävät lapsiperheiden sosiaalihuoltolain mukaiset palvelutarpeen arvioinnit, joissa tarvittaessa arvioidaan lastensuojelun tarve, omien asiakkaiden kiireelliset lastensuojelutoimet ja kiireellisten palveluiden järjestämisen. Uutena työtehtävänä on kiireettömien asiakkaiden ensiarviointi. Teemme yhteistyötä perhepalvelujen sisällä sekä muiden viranomaisten ja kolmannen sektorin kanssa. 

Työ on nopeatempoista ja vaihtelevaa, joten työtehtävän ansiokas hoitaminen vaatii hyvät organisointi- ja vuorovaikutustaidot. Arvostamme reflektiokykyä, asiakaslähtöistä ajattelua, vastuullista työotetta sekä tahtotilaa moniammatilliseen työskentelyyn.

Sosiaalityöntekijän viran kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 7§ mukainen kelpoisuus.

Päätös

Päätän

1.    ottaa sosiaalityöntekijä ********** virkaan vakinaisesti 13.5.2024 alkaen, koska hänellä on koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä hakemuksen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen.

2.    ottaa sosiaalityöntekijä ********** virkaan vakinaisesti 1.6.2024 alkaen, koska hänellä on koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä hakemuksen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen.

3.    että viran tehtäväkohtainen palkka on 4151,37 eur/kk.

Allekirjoitus

Minna Makkonen, Lapsiperheiden sosiaalityön yksikön esihenkilö

Organisaatiotieto

Perheiden erityispalvelut