§ 44 Viranhaltijan virantoimitusvelvollisuuden muuttaminen

Lataa 

VAKEDno-2024-2875

Päätöspäivämäärä

19.6.2024

Päätöksen tekijä

Konsernipalvelujen toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain 23 §:n mukaan virantoimitusvelvollisuuden muuttamisesta päättää virkasuhteeseen ottamisesta päättävä viranhaltija. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 57 §:n mukaan toimialajohtaja valitsee alaisensa henkilöstön. Talousjohtajan palvelussuhteeseen ottamisesta päättää konsernipalvelujen toimialajohtaja. Myös talousjohtajan virantoimitusvelvollisuuden muuttamisesta päättäminen kuuluu näin ollen konsernipalvelujen toimialajohtajan toimivaltaan.

Kuvaus

Konsernipalveluissa on toteutettu organisaatiomuutos ja perustettu toimialalle uusi palvelualue "Taloussuunnittelu-​,​ analytiikka-​ ja strategiapalvelut". Uusi palvelualue on muodostettu yhdistämällä kolme tehtäväaluetta: strategian tuki,​ talouden ohjaus ja suunnittelu talouspalveluista sekä tiedolla johtamisen palvelut tietohallinnosta. Kyseinen palvelualue on perustettu hyvinvointialuejohtajan viranhaltijapäätöksellä 8.5.2024 § 29 ja muutos on astunut voimaan 1.6.2024 lukien.

Kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain 23 §:n mukaan toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen ottamisesta päättävä kunnan tai hyvinvointialueen viranomainen voi varattuaan viranhaltijalle tilaisuuden tulla kuulluksi päättää, että viranhaltijan virantoimitusvelvollisuutta muutetaan, jos toiminnan uudelleen järjestely tai muu perusteltu syy sitä edellyttää.

Konsernipalveluissa toimintaa on yllä kuvatusti järjestelty uudelleen ja perustettu uusi palvelualue. Kyseinen organisaatiomuutos vähentää talousjohtajan tehtäviä ja vastuita koskien uudelle palvelualueelle siirtyneitä strategisen tuen sekä talouden ohjauksen ja suunnittelun tehtäväalueita. Talousjohtajan virantoimitusvelvollisuutta on tarpeen muuttaa siten, että kyseisten tehtäväalueiden johtamisvastuu siirtyy pois talousjohtajalta konsernipalveluiden toimialajohtajalle, joka toimii myös uuden palvelualueen johtajana. Johtamisroolin ja -vastuun pienenemisestä johtuen talousjohtajan tehtäviin ei myöskään tule kuulumaan enää hyvinvointialueen johtoryhmässä toimiminen. Talousjohtajalla säilyy vastuu johdettavaksi jäävän organisaation tehtävien ja hallintosäännössä määritellyn toimivallan osalta.

Virantoimitusvelvollisuuden muuttaminen tarkoittaa olennaista muutosta talousjohtajan tehtävien vaativuuteen. Näin ollen talousjohtajan palkka tulee tarkistaa vastaamaan muuttuneita tehtäviä HYVTES II luvun 10 §:n mukaisesti. Talousjohtajan palkka tulee asettaa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen palkkausjärjestelmän mukaisesti samalle tasolle kuin muilla konsernipalvelujen palvelualuejohtajilla, jotka eivät ole hyvinvointialueen johtoryhmän jäseniä. Tehtäväkohtaisen palkan tarkistamisajankohta on kahdeksan viikon kuluttua tehtävien muutoksesta ja tehtävien muutos astuu voimaan tällä päätöksellä. Uusi kokonaispalkka on vuoden 2024 yleiskorotusten jälkeen 8 538,14 euroa kuukaudessa. Palkkausta lukuun ottamatta palvelussuhteen ehdot pysyvät muutoin samoina.

Asia on käsitelty yhteistoiminnassa ja viranhaltijalle on varattu viranhaltijalain mukainen tilaisuus tulla kuulluksi 4.6.2024.

Päätös

Päätän:

  1. todeta, että työnantajalla on edellä esitettyjen perustelujen mukaisesti olemassa kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain 23 § mukainen toiminnan uudelleen järjestelyyn liittyvä tai muutoin perusteltu syy muuttaa talousjohtajan virantoimitusvelvollisuutta;
  2. että talousjohtaja Hanna Heinikaisen virantoimitusvelvollisuutta ja palkkausta muutetaan esitetyn mukaisesti tämän päätöksen tekemisestä lukien. Palkkausmuutos astuu voimaan työehtosopimuksen mukaisesti 8 viikon kuluttua tämän päätöksen tekemisestä.

Allekirjoitus

Mikko Hokkanen, konsernipalvelujen toimialajohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue